El sector pesquer veu impossible assumir noves retallades de quota al Mediterrani occidental

Barcelona (ACN).- Les organitzacions pesqueres de les cinc comunitats autònomes del Mediterrani veuen impossible assumir “una nova retallada de l’esforç pesquer mesurat en dies” per garantir la supervivència de les espècies tal com marca la normativa.

Alhora lamenten que se’ls exigeixi una nova disminució de la quota de pesca sense “ni tan sols conèixer” el resultat de les que s’han fet en anys anteriors. Segons indiquen, en una pesquera multiespecífica com la mediterrània és “inviable” assolir “a l’uníson” el Rendiment Màxim Sostenible en totes les espècies previst al reglament. En aquest sentit el sector no veu factible complir els objectius fixats per la normativa per al 2025 i demana que s’ajornin fins al 2030.
Els propers 11 i 12 de desembre el Consell de Ministres de Pesca de la Unió Europea debatrà la proposta de la Comissió Europea (CE), i el sector pesquer ha adreçat una carta a Alicia Villauriz, secretària general de Pesca del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació per manifestar la seva postura. Així, les diferents organitzacions subratllen que en els tres anys d’aplicació del Pla Plurianual la retallada “ha superat el 30%“.
A l’escrit, el sector considera que el pla hauria d’incloure un tipus de gestió basat en quotes, de tal manera que es permetés traslladar els dies que un Estat membre no faci servir durant un any a l’exercici següent o, en el seu defecte, un percentatge d’aquests.
La proposta de la CE planteja augmentar un 3% el nombre de dies de pesca si es fan servir xarxes més selectives, s’estableix un tancament d’almenys quatre setmanes consecutives en àrees de posta o s’augmenta a 26 centímetres la mida mínima de captura del lluç. El sector creu que aquesta mesura pot ser positiva –per bé que la qualifica de “raquítica“–, però insisteix en què han de ser dies “extra“, independents del total que s’atorga a l’Estat membre.

Tags: comerç, medi ambient, mediterrani, normativa, pesca, pescadors, retallades, sector pesquer, serveis, societat, Unió Europea

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Motoristes, vianants i ciclistes: els més vulnerables a les carreteres gironines
Notícia següent
Signatura de l’acord per a l’impuls de l’atenció integrada social i sanitària a Catalunya

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes