Signatura de l’acord per a l’impuls de l’atenció integrada social i sanitària a Catalunya

Barcelona.- El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, juntament amb els consellers de Drets Socials i de Salut, Carles Campuzano i Manel Balcells, ha participat en l’acte de signatura del Protocol de col·laboració per a l’impuls de l’atenció integrada social i sanitària a Catalunya entre el Departament de Salut, el Departament de Drets Socials, l’Ajuntament de Barcelona, l’ACM, la FMC i les diputacions de Girona, Barcelona, Lleida i Tarragona.

L’acte ha tingut lloc aquest dilluns al matí al Palau Robert de Barcelona. També han signat l’acord Gemma Tarafa, regidora de Salut, Envelliment i Cures de l’Ajuntament de Barcelona; Joana Ortega, secretària general de l’Associació Catalana de Municipis; Maria Alba Pijuan, vicepresidenta de la Federació de Municipis de Catalunya; Lluïsa Moret, diputada i presidenta de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona; Noemí Llauradó i Sans, presidenta de la Diputació de Tarragona, i Diputació de Lleida.

El desplegament de l’atenció integrada social i sanitària és una prioritat del Govern de la Generalitat de Catalunya; per això que s’estan desenvolupant diferents línies de treball per fer-la efectiva i en totes aquestes línies és essencial la participació del món local. Atesa la importància del món local i la necessitat d’articular la seva col·laboració en l’impuls de l’atenció integrada social i sanitària a Catalunya, durant les últimes setmanes els referents de les diferents institucions i els dels departaments de Drets Socials i Salut de la Generalitat han elaborat un protocol conjunt per tal d’impulsar l’atenció integrada social i sanitària a Catalunya.
Tots els representants estan d’acord en el fet que és un moment clau per avançar i oferir un atenció integrada social i sanitària a les persones amb necessitats complexes d’atenció, i per aconseguir-ho és imprescindible el treball conjunt de la Generalitat i el món local en dues línies simultànies: l’impuls i desenvolupament territorial de l’atenció integrada i la tramitació de la llei de creació de l’Agencia d’Atenció Integrada Social i Sanitària.
Per la rellevància del moment i la necessitat d’un treball col·laboratiu s’ha signat aquest acord amb els diferents representants del món local.
Els objectius compartits per al desplegament i impuls de l’atenció integrada social i sanitària es concreten en:
· Participar en la creació de l’Agència d’Atenció Integrada Social i Sanitària.
· Treballar conjuntament en la definició de la governança de l’Agència, que necessàriament haurà d’implicar els dos departaments i el món local, i comptar amb un espai de governança específic a la ciutat de Barcelona d’acord amb la seva Carta Municipal.
· Constituir una taula de treball per a la definició de la governança territorial per al desplegament dels projectes d’atenció integrada social i sanitària als diferents territoris.
· Impulsar i participar en el desplegament territorial de projectes d’atenció integrada social i sanitària mentre no estigui constituïda l’Agència d’Atenció Integrada Social i Sanitària.
El president Miquel Noguer ha destacat en la seva intervenció que “des de l’organisme de salut pública de la Diputació de Girona, Dipsalut, treballem per ajudar els col·lectius més vulnerables: les persones grans i les persones amb més dificultats per accedir als recursos de salut». «Dipsalut aglutina la salut pública, el benestar i l’acció social. Per tant, ja tenim una mirada i una acció basada en aquesta integració del que anomenem les tres esses (salut, social i sostenible), i serem també presents per posar les bases de l’Agència d’Atenció Integrada Social i Sanitària”.
Per al president de la Diputació de Girona “aquesta coordinació, aquesta integració, ha de posar el focus en primer terme en les persones més vulnerables. En les nostres persones grans, o en les persones amb més dificultats per accedir als diferents recursos de salut. El món local, avui aquí representat, els ajuntaments i les diputacions, volem també tenir un paper en aquest procés d’atenció integrada, basat en la persona i en la seva realitat social, perquè aquesta realitat es essencial per al benestar i l’estat de salut”.

Tags: acord, atenció ciutadana, Catalunya, desplegament, Diputacio Girona, governança, impuls, integració, Salut, sanitat, serveis, signatura, societat, territori

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El sector pesquer veu impossible assumir noves retallades de quota al Mediterrani occidental
Notícia següent
Treballs de pintura vial per ressaltar escalons i rampes de la Bisbal per fer-los més visibles

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes