El sector turístic gironí tanca una “bona” Setmana Santa amb ocupacions que freguen el ple

Girona (ACN).- El sector turístic gironí tanca aquest dilluns una “bona” Setmana Santa amb ocupacions que freguen el ple en determinats establiments. La zona de la Costa Brava centre és on s’han registrat ocupacions més elevades i en els últims quatre dies festius s’ha arribat a un 90% de les places plenes.

En aquest sentit, el president de la Federació d’Hostaleria de les comarques gironines, Antonio Escudero, ha apuntat que les dades registrades aquest any responen a la “dinàmica habitual” de la Setmana Santa que hi havia abans de la pandèmia i són xifres que ja hi havia el 2019. Malgrat tot, Escudero ha recordat que la Setmana Santa “només són deu dies i la meitat són a mig gas“.
Després de veure terrasses i restaurants plens sobretot en els llocs de la costa, el sector turístic dona per tancada la crisi provocada per la pandèmia i recupera les xifres del 2019. Es tracta d’ocupacions bones durant els quatre dies festius, sobretot en la zona de la Costa Brava centre, que ha aconseguit omplir pràcticament un 90% de les places.
A la zona nord de la Costa Brava, els registres s’han quedat al 80% i a la Cerdanya i el Ripollès han remuntat unes xifres dolentes per la manca de neu a les estacions d’esquí, quedant-se al voltant del 85%. El president de la Federació d’Hostaleria de les comarques gironines, Antonio Escudero, ha remarcat que malgrat aquestes bones xifres, durant la resta de la setmana els registres no han anat tan bé.
De fet, les dades es queden sobre el 60% a tota la demarcació, tret de la zona del centre de la Costa Brava que té un 70% i els establiments del Ripollès i la Cerdanya que només han aconseguit omplir quatre de cada deu places obertes.
Per això Escudero fa una crida a la calma i recorda que la Setmana Santa “només són deu dies i la meitat són a mig gas“. La preocupació dels empresaris és què passarà entre la Setmana Santa i l’inici de la temporada d’estiu. “Ha anat bé, però tampoc podem dir que és molt bo perquè només han estat deu dies“, ha lamentat el president de la Federació.

 

Bones xifres en apartaments de la costa
Per la seva banda, la presidenta de l’Associació Turística d’Apartaments (ATA) a les comarques gironines, Esther Torrent, s’ha mostrat més optimista. Assegura que en determinats establiments hi havia dades superiors a les previstes, tot i que ja hi havia moltes reserves fetes. En apartaments turístics, les zones del litoral també han funcionat millor que a la muntanya per la reducció de la temporada d’esquí.
El perfil del visitant d’aquests dies en hotels de la demarcació ha estat públic majoritàriament de Barcelona i familiar que ha fet estades d’entre dues i tres nits. Particularment en els apartaments, Esther Torrent ha assegurat que pràcticament la meitat dels visitants eren turistes estrangers.

Confiança en la temporada baixa
Torrent ha assegurat que aquests bons registres de turistes estrangers es mantindran “durant tota la primavera” i això fa pensar que el sector podrà arribar a la temporada d’estiu amb una ocupació mitjana positiva. Es tracta d’un perfil de visitant majoritàriament sènior que aposta per anar a apartaments i allotjaments rurals de la demarcació aprofitant el bon clima que fa a Girona els mesos abans de l’estiu.
Aquest públic ja es va començar a reactivar des de l’any passat, però aquest 2023 han notat el retorn absolut amb un 40% de les reserves. El 60% restant han estat visitants de proximitat, sobretot famílies de l’àrea metropolitana de Barcelona.
La presidenta de l’ATA també ha avançat que amb les bones sensacions d’aquesta Setmana Santa i el volum que hi ha de reserves per a l’estiu fa que hi hagi esperances que aquest any es visqui una bona temporada a nivell turístic. De fet, ha recordat que en els últims anys “tothom anava a última hora“, mentre que ara han tornat a rebre un gran nombre de reserves de turistes estrangers pels mesos d’estiu.

Tags: apartaments turístics, balanç, Comarques gironines, comerç, hostaleria, ocupació, sector turistic, serveis, Setmana Santa, societat, temporada turística, turisme

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Platja d’Aro emprèn la via judicial perquè 1.200 propietaris puguin recuperar la potestat de vendre els seus pisos
Notícia següent
L’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, posa data d’acabament a les obres de l’avinguda de Juli Garreta: el 12 de maig

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes