El Servei Meteorològic de Catalunya decreta el grau màxim de perill per l’onada de calor

Catalunya.- El Servei Meteorològic de Catalunya confirma que l’onada de calor, que ja va començar dimecres 11 d’agost, s’allargarà fins diumenge 15, quan la massa d’aire càlid causant de l’episodi iniciarà la seva retirada.

El precedent més clar d’una onada de calor comparable és la de finals de juny del 2019, que va afectar Catalunya entre els dies 25 i 30. En aquell cas la calor va ser molt homogènia a l’interior i prelitoral nord, mentre que al litoral no va ser tan extraordinària. Com a valors més elevats, es van enregistrar 43,6 ºC a Artés el dia 28 i 43,8 ºC a Alcarràs el dia 29 de juny del 2019.
L’onada de calor actual es preveu semblant i tindrà el seu punt àlgid el cap de  setmana. Els valors extrems s’enregistraran a l’interior del país, especialment a la Catalunya Central, valls del Prepirineu, punts del prelitoral i Ponent. Les màximes més altes superaran puntualment els 43 graus. Ahir dijous ja es va arribar a valors de 42.8 ºC a Artés (el Bages) o 42.5 ºC a Gurb (Osona). A banda, la temperatura mínima també serà persistentment alta, amb valors que en alguns punts no baixaran dels 25 o 26 graus.
A causa d’aquesta predicció, per la durada, intensitat i extensió de l’episodi, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos de Situació Meteorològica de Perill per onada de calor de grau 6, el màxim possible.
Els models a mitja termini indiquen que a partir de dilluns 16 la calor es normalitzarà progressivament.

Tags: avís, Catalunya, meteorologia, onada de calor, Salut, servei meteorològic de catalunya, serveis, societat, temperatura

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La Mostra de l’Havanera de Palamós torna a convertir l’escenari de l’Arbreda en el millor aparador de la música marinera cantada en català
Notícia següent
Prohibició d’accés a les platges de L’Escala de 23 a 06 hores a partir del 13 d’agost

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes