La Mostra de l’Havanera de Palamós torna a convertir l’escenari de l’Arbreda en el millor aparador de la música marinera cantada en català

Palamós.- Dissabte 14 d’agost a les 22 hores el recinte de l’Arbreda de Palamós acollirà un any més, la tradicional Mostra de l’Havanera Catalana, que enguany arriba a la seva 40a edició.

Aquest reconegut concert d’havaneres es converteix cada any amb un esdeveniment musical amb caràcter exclusiu, on l’element més destacat és que totes les cançons del programa són interpretades únicament en llengua catalana.
Aquesta activitat musical és organitzada per l’Agrupació Sardanista Costa Brava, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palamós, i el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona.

Quatre grups de destacat prestigi
Per aquesta nova edició, la Mostra de l’Havanera Catalana comptarà amb la participació de quatre grups d’havaneres del prestigi de: Arjau, Neus Mar, Peix Fregit i Port-Bo, que per a l’ocasió interpretaran bona part de les millors peces del seu ampli repertori.
Per a tots els grups que han passat per la Mostra, és –així ho han manifestat sovint– un prestigi poder prendre part d’aquest reconegut concert d’havanera en el qual la nota predominant és el silenci absolut i on les cançons se succeeixen una rere l’altre.
La qualitat de les formacions que hi actuen, les condicions d’acústica de l’Arbreda i el silenci que si respira durant les actuacions, converteixen la Mostra de l’Havanera en un dels millors aparadors d’aquest estil musical. Aquestes condicions de silenci, han portat als mateixos grups participants al llarg d’aquests anys a batejar l’Arbreda, com el “palau de l’havanera”.
La Mostra de l’Havanera Catalana comptarà enguany amb un aforament limitat amb un màxim de 300 persones, per tal d’adequar-se a les pautes sanitàries aplicades amb motiu de la Covid-19. Aquesta limitació del nombre de públic ha fet que, a hores d’ara, ja s’hagin exhaurit totes les entrades que es venien en el portal digital de La Gorga per aquest concert.

40 anys d’història
La Mostra de l’Havanera Catalana, tal com la coneixem avui, va sorgir l’any 1978 dins el marc del reconegut “Festival de la Cançó Marinera” de Palamós, i emmarcada en l’anomenada “Mostra de l’Havanera Antiga”.
L’any 1981, naixia definitivament la “Mostra de l’Havanera Catalana”, impulsada entre altres, pel reconegut autor, Josep Lluís Ortega Monasterio. Fins al dia d’avui han desfilat pel seu escenari els millors grups d’havaneres de Catalunya i les illes Balears, amb intèrprets, autors i compositors de la vàlua dels mestres Dabau, Sirés, o el mateix Ortega Monasterio.
Dins la llarga trajectòria de la Mostra de l’Havanera Catalana cal destacar que l’any 2012 es va produir un relleu en l’organització del concert, fins aquell moment a càrrec de la Comissió de la Mostra de l’Havanera, passant aquesta tasca a l’Agrupació Sardanista Costa Brava.
Aquesta entitat local, amb una llarga experiència en l’organització de concerts i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palamós, es va responsabilitzar de la continuïtat i gestió d’aquest tradicional i prestigiós concert d’havaneres de la Costa Brava.

Tags: aniversari, Cantada, cultura, Havaneres, mostra, música, palamós, societat, tradicions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La Cobla de Sant Jordi omple el Pati d’Armes del Castell de Calonge el dia que es nomena Ros Marbà com a fill adoptiu del municipi
Notícia següent
El Servei Meteorològic de Catalunya decreta el grau màxim de perill per l’onada de calor

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes