El teatre La Gorga se suma a la celebració de La Quinzena Mallorquina i aquest dissabte presenta l’obra “Rostoll Cremat”

Palamós.- Els teatres de l’àrea de Girona / Costa Brava / Pirineus (Olot, Figueres, Girona, Banyoles, Lloret de Mar, Porqueres, Celrà, Roses i Palamós) s’uneixen per proposar una mirada, i fins al 20 de març, a diferents propostes d’arts escèniques de les Illes Balears.

Sota el nom de Quinzena Mallorquina els teatres d’aquests municipis proposen un projecte a partir de la gira de l’obra “Rostoll Cremat” de Toni Gomila i Oriol Broggi i d’altres propostes variades i representatives de les arts escèniques i musicals de Ses Illes. La idea, a més de convidar un territori a mostrar els seus projectes, també és parlar d’un tema, en aquest cas, de la turistització de molts indrets del nostre país.

“Rostoll Cremat”, a Palamós
En el cas de Palamós el teatre La Gorga ha programat per aquest dissabte, 29 de febrer, l’obra Rostoll Cremat, de l’actor i dramaturg Toni Gomila, que es representarà a partir de les 20:30 hores, amb la companyia Produccions de Ferro i sota la direcció d’Oriol Broggi. Els intèrprets d’aquesta producció son, el mateix Toni Gomila, acompanyat de Caterina Alorda, Catalina Florit, Joan Toni Sunyer i Xesca Vadell.
L’obra esdevé una al·legoria de l’ambició i la cobdícia humana reflectida a la Mallorca contemporània, una proposta de reflexió sobre la societat actual articulada a partir de la literatura popular i la universal. La rondalla d’en Joanet de sa gerra, i George Sand són els fils conductors de la narració. La rondalla d’en Joanet és la història de l’ambició i la cobdícia, pecats capitals inherents a l’ànima i la condició humana, que l’empenyen a la superació contínua i a l’inconformisme alliberador, però al mateix temps a l’obsessió egoista, a l’hedonisme perniciós i a l’autodestrucció.
Amb la proposta de La Quinzena Mallorquina els teatres d’aquests municipis gironins volen donar a conèixer la programació en arts escèniques, música, dansa i circ de les Illes Balears i donar-los l’oportunitat d’exhibir-la, tot posant en valor la feina i la programació dels equipaments gironins, creant xarxa de treball per tal de compartir experteses.
Els espectacles que es podran veure fins al 20 de març a diferents escenaris gironins són “Rostoll Cremat” (Palamós, Girona, Lloret, Olot i Figueres); “Acorar2 de la cia. Produccions de Ferro (Celrà i Porqueres), “Peccatum” (Banyoles); “Llonovoy” (Olot) i “Mira Miró” de la cia. Baal Dansa (Figueres).
La Quinzena Mallorquina és una programació conjunta que suma els valors de cada un dels programadors locals i converteix l’esdeveniment en un aparador múltiple. L’objectiu és repetir la iniciativa els propers anys, fixant el focus d’atenció en una destinació diferent cada vegada, per a mostrar les seves arts escèniques d’una forma conjunta.

 

Tags: cultura patrimoni, Illes Balears, palamós, societat, teatre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La màgia del talent que tots tenim, dissabte a Santa Cristina
Notícia següent
52 colles participen a la rua de Carnaval de Calonge el proper diumenge

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes