El temporal ensorra part de l’edifici que acull l’Escola de Vela de Platja d’Aro

Castell-Platja d’Aro (ACN).- El temporal de les últimes hores ha ensorrat part de l’edifici que acull l’Escola de Vela de Platja d’Aro. L’equipament ja havia quedat malmès amb les garbinades d’aquest mes de març, que van descalçar-ne la plataforma, i de fet es trobava acordonat.

Ara, part de la façana ha cedit i ha acabat desprenent-se. L’edifici, que és propietat municipal, està situat a la platja del Riuet, a l’extrem sud del passeig marítim (que comprèn el Ridaura i la zona del Port d’Aro). L’alcalde de Platja d’Aro, Maurici Jiménez, explica que el consistori manté converses amb Costes de l’Estat perquè abans de l’estiu es facin “obres d’urgència en tot aquest àmbit“, que permetin “consolidar accessos i assegurar el trànsit de vianants“.
L’edifici que acull l’Escola de Vela està situat a l’extrem sud del passeig marítim de Platja d’Aro. Tot aquest àmbit ja va quedar afectat pels temporals de garbí d’aquest març, que van endur-se la sorra de la platja i van arrencar part de l’asfalt. Com que aquí el passeig no té base, les onades van picar directament contra la zona de pas i van escrostonar-la.
A més, les garbinades també van descalçar part de la plataforma damunt la qual es troba l’edifici de l’Escola de Vela. Aquest equipament és de titularitat municipal, tot i que la gestió dels cursos i activitats que s’hi fan es porta des del Club Nàutic.
Ara, el temporal de les darreres hores ha fet cedir l’edifici, situat a la platja del Riuet. Arran dels embats del mar, part de la plataforma de formigó ha cedit i s’ha emportat un tros de façana de l’Escola de Vela, que s’ha després de la resta i ha quedat penjant.
Després dels temporals de març, l’edifici ja estava acordonat perquè ningú s’hi acostés. A més, l’Ajuntament també havia instal·lat tot de tanques en aquest extrem del passeig (a la zona on el mar va endur-se l’asfalt).
L’alcalde, Maurici Jiménez, explica que el consistori està treballant amb Costes de l’Estat “per executar unes obres d’urgència a tot aquest àmbit, que ens serveixin per consolidar accessos i assegurar el trànsit de vianants“. La intenció de l’Ajuntament és que es pugui construir un petit mur de rocalla que permeti estabilitzar la zona i resistir els embats del mar (com ja s’ha fet en altres trams del passeig marítim).

Tags: Castell-Platja d’Aro, destrosses, equipaments, escola, platja, societat, successos, temporal, vela

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El Programa de cribratge de còlon i recte detecta un centenar de casos de càncer al Baix Empordà en una dècada
Notícia següent
La XXXIII Fira Mercat al Carrer de l’1 de maig a la Bisbal arriba carregada de parades i activitats

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes