“El Thyssen de Sant Feliu i el de Barcelona seran museus complementaris i sumaran”

Sant Feliu de Guíxols

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols considera que el futur Museu Carmen Thyssen de Barcelona, que es construirà previsiblement a partir del 2027 a l’antic cinema Comèdia, s’ha de veure com una notícia positiva per sumar esforços i atraure visitants mútuament, entre els propis museus Thyssen. El projecte d’aquest futur museu es va presentar dijous passat a Barcelona.

L’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas,  convidat i present als actes de presentació del projecte del museu, argumenta que el Thyssen Barcelona es fa des de  la iniciativa privada, liderat per Stoneweg, empresa d’inversió immobiliària, amb un cost que multiplica significativament el del museu de Sant Feliu, que serà de titularitat pública.
Però igualment quan estiguin tots en marxa, serà una peça més que permetrà la mobilitat d’obres exposades entre les obres del fons Thyssen, en un museu –el de Sant Feliu– que ja preveia rotació de quadres, intercanvi d’experiències i dinamisme entre obres de la col·lecció de la baronessa.
Tal com va explicar la Carmen Thyssen a la roda de premsa celebrada a l’Ajuntament de Barcelona, “els meus quadres aniran de museu en museu”, i ho va fer públic tot saludant els responsables de cadascun dels punts Thyssen, presents a la sala, agraint i esmentant públicament la feina de persones com Pilar Giró a Sant Feliu de Guíxols, també allà a la sala, així com els directors de Madrid, Andorra i Màlaga.
El Museu de Barcelona no té data d’obertura, i a la roda de premsa es va aventurar la xifra de 2027, i si bé no hi ha públicament informació sobre el cost de Barcelona (en ser un projecte privat), les informacions periodístiques, parcialment validades en la roda de premsa, situen el cost molt per sobre del projecte guixolenc.
En el cas de Sant Feliu de Guíxols ara mateix es preveu l’inici d’obres a final de 2025, en la fase corresponent a la reforma de l’edifici del Monestir.

Exposicions a Sant Feliu des del 2012
Sant Feliu de Guíxols ha presentat exposicions temporals des del 2012 fins a l’actualitat, que no es van aturar ni tan sols en pandèmia. Aquest estiu s’ha realitzat una exposició amb els grans escultors del país com Jaume Plensa, Manolo Valdés junt amb grans artistes locals. A les dependències de l’Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu, els darrers anys, s’hi han vist obres de grans artistes com Van Gogh, Gauguin o Picasso.
La primera exposició va ser, al 2012, “Paisatges de llum, paisatges de somni, de Gauguin a Delvaux”. Des de llavors, s’ hi han esdevingut diverses exposicions: 2013 (“Sisley-Kandinsky-Hopper”), 2014 (“L’ideal en el paisatge. De Meifrèn a Matisse i Gontxarova”), 2015 (“Barcelona – Paris – New York. D’Urgell a O’Keeffe”), 2016 (“La il·lusió del Far West”), 2017 (“Un món ideal. De Van Gogh a Gauguin i Vasarely”), 2018 (“Natura en evolució. De Van Goyen a Pissarro i Sacharoff”) i 2019 (“Iconografies. De Sorolla a Picasso i Valdés”) i fins arribar a aquest 2024 en el qual s’ha pogut veure l’exposició d’escultura abans esmentada.

Tags: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, art contemporani, Barcelona, cultura patrimoni, equipaments, museu Carmen Thyssen, museus, pintura, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Figueres Cultura programa 200 activitats d’arts escèniques, música, exposicions, conferències i clubs de lectura al primer semestre de 2025
Notícia següent
El jutjat investiga un constructor i un tècnic per la mort d’una nena en una piscina privada de Platja d’Aro

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes