El VOC-Festival Òmnium de Curtmetratges arriba a Torroella de Montgrí

Torroella de Montgrí.- La 8a edició de la Mostra VOC – Festival Òmnium de Curtmetratges 2024, que organitza Òmnium Cultural, arriba a Torroella de Montgrí.

Els curtmetratges finalistes de l’edició d’enguany es podran veure al Cinema Montgrí, en dues sessions diferents: els dissabtes 17 i 24 de febrer del 2024 a les 19 hores. Addicionalment, al final de la sessió del 24 de febrer, es projectaran els curtmetratges guanyadors del Concurs Menys de 5’ de l’edició 2023. La mostra, que durarà un mes, comptarà amb 140 sessions, a 90 sales de més de 80 localitats dels Països Catalans. A més, per primer cop, els curtmetratges seleccionats en aquesta edició es podran veure a la plataforma 3Cat, i com en les edicions anteriors, també estaran disponibles a la plataforma digital Filmin. “Volem generar i consolidar espais per la presència de la llengua a l’audiovisual, al mateix temps que construïm noves oportunitats per la creació en català”, assegura el president d’Òmnium, Xavier Antich.
La mostra VOC també es podrà veure a nombroses ciutats internacionals com Luxemburg, Montreal, Quito, Brussel·les, Caracas, Edimburg, Ciutat de Mèxic, Madrid, Tolosa, París, Praga, Londres, Nova York, Bogotá i Paranà.
Enguany, el jurat del VOC, que serà l’encarregat d’atorgar un premi pel millor curt documental i un pel millor curt de ficció, valorats els dos en 3.000€, està integrat per Nathalie Modigliani, cofundadora i codirectora de MODIband; Neus Ballús, directora de cinema, guionista i muntadora; Anna Giralt Gris, cineasta i investigadora; Macià Florit, realitzador i productor audiovisual a Elsabeth; i, Pol Roig, cineasta i programador. Com cada any, el públic podrà votar els diferents curtmetratges seleccionats i els guanyadors de ficció i documental s’enduran 1.000€, respectivament. Finalment, aquesta edició gaudirà del Premi Jurat Jove, fruït de la
col·laboració amb el Manlleu Film Festival, que premiarà el guanyador amb 3.000 € en lloguer de material de rodatge, fruit de la col·laboració amb Napalm Rentals.

Tags: cinema, competició, cultura, curtmetratges, festival, llengua catalana, Omnium, societat, Torroella de Montgrí
Notícia anterior
La sequera podria avançar l’inici de la campanya d’incendis a l’abril i ser la més complicada dels últims 30 anys
Notícia següent
Visites guiades per descobrir el patrimoni de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes