Els apicultors reclamen a l’Administració actuacions per aturar l’expansió de la vespa asiàtica a Catalunya

Catalunya (ACN).- Unió de Pagesos i diferents organitzacions apícoles catalanes demanen la implicació de l’Administració per aturar l’expansió de la vespa depredadora asiàtica (Vespa velutina), i que l’actuació se centri en les zones on la presència d’aquesta espècie és puntual i aïllada, per evitar que faci nius de segona generació.

El Cos d’Agents Rurals es va encarregar de la retirada dels nius, i fins el 2018 va portar a terme el seguiment de l’evolució d’aquesta espècie a Catalunya. Actualment, aquesta gestió està en mans de l’administració local, la qual cosa suposa que “el resultat obtingut és diferent segons implicació del municipi“. Les entitats també consideren que la comissió tècnica de gestió d’aquesta espècie “no ha donat el resultat esperat“.
Unió de Pagesos, juntament amb la Cooperativa Apícola Tarragonina, els Apicultor Lleidatans, l’Associació d’Apicultors de Barcelona, els Apicultors Gironins i l’Associació Catalana d’Apicultors, aposten per lluitar contra la Vespa velutina amb una captura de reines a la primavera i a la tardor, per evitar la formació de noves colònies i la retirada dels nius que es trobin.
La vespa depredadora asiàtica perjudica de manera important l’apicultura, ja que saqueja les arnes. Se situa davant la piquera i espera que les abelles tornin cansades i carregades de nèctar o pol·len per caçar-les fàcilment. També té efectes negatius en les espècies d’invertebrats autòctons, molts dels quals pol·linitzadors de conreus i flora silvestre.
A Catalunya va ser detectada l’any 2012, i es va estendre ràpidament per les comarques de Girona i Barcelona, on ha trobat les condicions òptimes per al seu creixement., tot i que el desembre passat ja se’n van trobar exemplars al Baix Ebre, a diferents paratges de la Serra de Cardó, als termes de Benifallet i Tivenys.

Tags: agricultura, apicultura, espècies invasores, flora, medi ambient, reclamació, societat, successos, Unió de Pagesos, vespa asiatica

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Cinc detinguts per assaltar una casa a la Bisbal d’Empordà i apunyalar de gravetat un home
Notícia següent
Es constitueix la Taula per a la Reactivació Econòmica i Social de les comarques gironines per la crisi de la Covid-19

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes