Els càmpings gironins demanen al Govern que parli amb el Ministeri per fer arribar la preocupació amb el parc eòlic marí

Roses (ACN).- L’Associació de Càmpings de Girona s’ha reunit amb la secretària d’Acció Climàtica de la Generalitat, Anna Bernadas, per demanar que faci arribar al Ministeri per a la Transició Ecològica la seva preocupació pels impactes que comportaria el parc eòlic marí.

En aquesta trobada els empresaris han acordat crear una coordinació entre el sector turístic i la Generalitat per fer un seguiment i analitzar els estudis i informes que surtin a la llum sobre el projecte de parc al golf de Roses i la transició energètica. En aquest sentit, l’associació celebra que el Departament d’Acció Climàtica comparteixi l’objectiu de defensar el territori.
Els empresaris han mostrat el neguit que podria implicar la construcció del parc eòlic marí en un territori on el 50% de l’ocupació està vinculada al turisme i aquest sector representa un 35% del PIB en les comarques de l’Alt i el Baix Empordà. Si el parc eòlic marí es construeix al golf de Roses, tal com està projectat, els empresaris temen que afecti negativament al turisme.
Segons l’associació, el Departament d’Acció Climàtica ha assegurat que entenia la preocupació dels empresaris i per això ha refermat el seu oferiment per canalitzar plantejaments de consens pel territori al Ministeri.
Per altra banda, els membres de l’associació han recordat la implicació dels càmpings gironins en la transició energètica i la preservació del medi ambient. De fet, hi ha establiments que ja compten amb la meitat de la potència energètica que prové de plaques fotovoltaiques. Per això han insistit en què cal buscar alternatives de producció energètiques més sostenibles i buscar un equilibri entre el desenvolupament turístic i econòmic i la implementació d’energies renovables.

Tags: Acció Climàtica, Alt Empordà, càmpings, Comarques gironines, energies renovables, Generalitat, medi ambient, parc eòlic, preocupació, Roses, societat, transició energètica, turisme

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
L’Ajuntament de Forallac treu a concurs la concessió demanial per a l’ús i explotació de la rectoria de Fitor
Notícia següent
Els preus s’apugen tres punts a Girona i l’IPC s’enfila fins al 10,4% assolint un nou màxim històric

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes