Els costums i les tradicions, a la 19a Fira d’Indians de Begur

Begur.- Begur escalfa motors per la pròxima edició de la Fira d’Indians, que enguany tindrà lloc els dies 6, 7 i 8 de setembre. Amb l’objectiu de mantenir viva la rica història dels indians i el seu llegat, la temàtica d’aquest any girarà entorn dels costums i tradicions de la cultura indiana.

Els indians catalans van portar amb ells una sèrie de costums, tradicions i anècdotes que han deixat una empremta profunda en la història i la cultura del nostre país. Es vol posar en valor la forma de vida d’aquella minoria de catalans que van marxar a Amèrica i van tornar amb una petita o gran fortuna a les seves butxaques.
D’aquesta manera, els diferents aspectes que integren la fira, com la decoració, la imatge, les conferències o les exposicions, aniran lligades a la temàtica central. En altres anys, s’han tractat les havaneres, la literatura, l’arquitectura colonial, els teixits, la dona indiana o les famílies indianes.
Durant la Fira d’Indians, els carrers de Begur faran un viatge en el temps cap a l’època colonial, recreant l’esperit i l’estil de vida dels indians. Des de les vestimentes fins als detalls arquitectònics, la fira captarà l’autenticitat d’aquella època. Oferirà un programa ric en activitats, com desfilades, exposicions, espectacles de música i dansa, i mercats d’artesania amb productes relacionats amb els indians. L’objectiu és transportar als visitants a una experiència immersiva en les tradicions i costums d’aquesta apassionant cultura.
Amb 18 edicions a l’esquena, aquesta festivitat s’ha convertit en una de les trobades estiuenques de referència i més icòniques de Begur i de tot Catalunya; i en una cita imprescindible per a tots els amants de la història i per a totes aquelles persones que vulguin descobrir i aprofundir en l’estret vincle que uneix Begur i Cuba, rodejats de cultura, gastronomia, tradició i un entorn natural i patrimonial encisadors.

Tags: Ajuntament de Begur, begur, cultura patrimoni, fira, Fira d'indians, historia, Indians, promoció econòmica, societat, tradicions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Figueres multa amb 10.001 euros un bar que tenia l’entrada “vetada” a les dones
Notícia següent
L’exposició “Tota pedra fa paret – La pedra seca a Catalunya” arriba al Museu de la Mediterrània

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes