Els preus del lloguer a comarques gironines segueixen pujant i a la costa creixen més d’un 10% en un any

Girona

Els preus del lloguer a les comarques gironines segueixen pujant tot i la regulació dels lloguers i a la zona de costa els preus han crescut un 10,3% en un any. Això segons l’informe que publica trimestralment la Cambra de la Propietat Urbana de Girona, i que elabora a partir de les dades de fiances registrades d’aquest tercer trimestre.

A Figueres l’increment ha estat d’un 6,1% mentre a Olot ha baixat. Girona ciutat ha tancat el trimestre amb un preu de lloguer mitjà de 799,21 euros. El que suposa increment d’un 2,3% respecte del trimestre anterior. No ha superat, però, el màxim històric que del primer trimestre. A la capital gironina, el preu se situa per sobre de la mitjana catalana, excloent la ciutat de Barcelona.
L’informe del preu del lloguer del tercer trimestre del 2024 que ha publicat la Cambra de la Propietat Urbana de Girona revela un augment generalitzat del preu del lloguer mitjà a les comarques gironines.
Figueres és la població on més s’incrementa el lloguer en comparació al trimestre anterior amb un increment del 4,9%. El preu del lloguer durant el tercer trimestre va ser de 572,71euros.
A la costa, però, és on l’augment és més acusat. Aquí si comparem els preus respecte del tercer trimestre de l’any passat, s’han enfilat un 10,3% passant dels 685 euros de mitjans que hi havia al 2023 als 755,84 actuals. En aquesta zona el preu també supera la mitjana de Catalunya excloent Barcelona.
Olot, en canvi, és l’única població estudiada on el preu ha baixat respecte fa un any. Malgrat això, sí que han incrementat els lloguers respecte el segon trimestre. Ara mateix, a la capital de la Garrotxa el preu del lloguer és de 537,74 euros. Durant el segon trimestre se situava en els 520,39 euros i fa un any en 544,12.

Menys contractes i menys oferta
Durant el tercer trimestre de l’any també s’ha detectat un descens del nombre de contractes nous de lloguer. Una tendència que ja s’havia produït en els darrers trimestres i que continua. A Girona el descens ha estat del 16%, a la costa del 20% i a Figueres i Olot del 17%.
Agafant el 2019 com a any de referència per evitar les oscil·lacions generades els anys posteriors per la Covid, es pot veure la magnitud del descens dels nous contractes signats anualment. Així, a Girona baixen en 1.076 contractes (-30%), Figueres baixen en 385 (-28%), Olot es redueixen en 134 (-17%) i a la Costa es redueixen en 218 (-18%).
Aquesta disminució continuada del nombre de contractes es relació amb la disminució de l’oferta d’habitatges i “acredita” les actuals tensions d’un mercat amb “molta demanda i molt poca oferta que genera moltes dificultats als qui estan necessitats d’un habitatge de lloguer“.

Tags: augment, Comarques gironines, estadística, habitatge, lloguer, preus, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
L’Ajuntament de Palamós impulsarà una consulta popular sobre el topònim del municipi
Notícia següent
Detinguts tres homes que tenien més de 350.000 en marihuana repartida en tres finques de l’Alt Empordà

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes