Els restaurants gironins que celebren casaments es queden sense dates per col·locar els que s’ajornen pel coronavirus

La Bisbal d’Empordà (ACN).- Els restaurants i finques de les comarques de Girona que celebren casaments s’estan quedant sense dates per col·locar els enllaços que s’estan ajornant com a conseqüència del coronavirus.

Tots els que estaven previstos per l’abril i el maig ja s’han anat posposant, i des del sector donen per fet que els de juny “serà complicat fer-los” especialment els més multitudinaris. De fet, molts nuvis que tenien prevista la celebració per aquest mes s’han afanyat a demanar data pel del 2021, i és que els mesos d’agost, setembre i octubre ja estan plens. Actualment, els establiments només tenen disponibilitat alguns dissabtes de tardor i hivern, en concret els mesos de novembre i principis de desembre, però això no encaixa amb la idea de molts nuvis.
Un dels sectors que més està notant la crisi del coronavirus és l’hostaleria. I no només per la falta d’ingressos que té com a conseqüència de mantenir els establiments tancats, sinó també per aquells compromisos i contractes que ja estaven lligats i que s’han de celebrar, però que ara per ara no està clar que es puguin dur a terme, almenys en la data prevista. I entre aquestes celebracions la que mou un impacte més important de diners són els casaments. A les comarques de Girona, la temporada comença a l’abril i se sol allargar fins a l’octubre, per tant, l’estiu és l’època més sol·licitada.
La responsable de La Clau Events & Weddings, Clàudia Torrelles, explica que aquest 2020 havia de ser un any “molt bo” en relació als casaments. El problema és que la temporada ha començat i de moment ja s’han hagut d’ajornar –en el millor dels casos– els enllaços previstos fins al juny.
Tot plegat ha fet que moltes parelles hagin intentat moure la data que tenien assignada per més endavant, però, en la majoria d’ocasions, els restaurants i finques no tenen més dies disponibles. “Al calendari hi ha els dissabtes que hi ha, i lo normal és que estiguin tots plens“, assenyala Torrelles.
I és que a la majoria d’establiments ja no els queden dies disponibles aquest any, abans de novembre i desembre. Això, però, xoca amb la idea de casament que tenen els nuvis que volien casar-se a l’estiu aprofitant el bon temps. “Ara per ara hi ha llocs que ofereixen el pont de la Puríssima“, explica Torrelles.

El 2021, també complicat
Des de la Federació d’Hostaleria de les comarques de Girona (FHCG) expliquen que el problema “és rellevant” ja que es tracta de quantitats econòmiques importants. I el pitjor, assegura la portaveu de l’entitat, Marina Figueras, és “la incertesa” que provoca el coronavirus. Figueras diu que esperen que es puguin “salvar” els que estan previstos pel juliol.
Tant Torrelles com Figueres coincideixen en que la solució d’ajornar-lo un any “no és garantia d’èxit“, ja que moltes dates de 2021 també estan agafades. “Els casaments se solen tancar d’un any per l’altre i ja hi ha moltes contractacions fetes“, explica Torrelles.
El problema, a més, és moltes parelles volen que la festa caigui en dissabte, i al final l’oferta és limitada. Amb tot, Torrelles explica que els restaurants mantenen el preu pactat amb els nuvis encara que la data s’ajorni un any.

Quadrar agendes de professionals
Més enllà del restaurant, l’inconvenient ve amb la resta de professionals que participen en la celebració, com fotògrafs, càmeres, floristes o músics. La responsable de La Clau & Weddings assenyala que a vegades “no és fàcil” poder fer el canvi i que a tots els vagi bé.
En aquest sentit, Torrelles explica que el restaurant és el factor clau, però recorda que a vegades hi ha professionals que treballen sols i la nova data els hi coincideix amb una altra celebració. “En aquests casos, és complicat perquè aquesta persona compta amb aquests ingressos“, recorda.

Tags: Baix Empordà, calendari 2020, casament, celebració, Comarques gironines, confinament, coronavirus, restaurants, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La revetlla de Sant Jordi, a Santa Cristina d’Aro, s’ajorna fins al 5 de setembre
Notícia següent
Els petits productors de làctics gironins aposten per la venda directa al consumidor davant la caiguda dels restaurants

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes