Empresa i Coneixement amplia en 25 milions d’euros els ajuts a restauració, estètica, centres comercials, parcs infantils i oci nocturn afectats per les restriccions de la Covid-19

Catalunya.- El Departament d’Empresa i Coneixement amplia en 25 milions d’euros, fins a un total de 75 milions, els ajuts a restauració, centres d’estètica i bellesa, parcs infantils privats, oci nocturn i establiments comercials situats en un centre o recinte comercial, per fer front a l’extensió dels tancaments decretats amb motiu de la Covid-19.

El manteniment de les restriccions i tancaments decretats per als sectors de la restauració, l’oci nocturn, els parcs infantils privats i els establiments o locals de centres o recintes comercials requereix ampliar els recursos destinats a pal·liar els perjudicis econòmics derivats d’aquestes restriccions. És per això que el Departament d’Empresa i Coneixement modifica les bases de la convocatòria de subvencions adreçada a aquests sectors amb l’objectiu d’incrementar els imports dels ajuts i prioritzar que els rebin aquells qui no n’han rebut cap abans. El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) publica avui la modificació de les bases i en els propers dies s’obrirà la convocatòria.

Les quanties dels ajuts
Bars, restaurants i cafeteries rebran una aportació de 2.000 euros, mentre que l’ajut per als centres d’estètica i bellesa serà de 1.500 euros. Aquestes aportacions s’afegeixen a les que ja es van poder acollir amb la primera convocatòria d’ajuts, oberta el 26 d’octubre passat.
Els comerços situats dins de centres o recintes comercials rebran un ajut de 3.000 euros, el doble del que s’havia pressupostat inicialment. S’amplia també la quantia per als parcs infantils privats, que rebran una aportació de 9.000 euros (inicialment eren 6.000), així com per als establiments d’oci nocturn per als quals es manté oberta la convocatòria de subvencions. Bars musicals, discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacles, discoteques de joventut i karaokes rebran una aportació única que variarà en funció del nombre de treballadors. Per a negocis amb menys de 10 empleats, l’aportació serà de 10.000 euros, enlloc dels 6.000 previstos inicialment, i per als establiments amb més de 10 treballadors, de 20.000 (inicialment eren 9.000).
Únicament hauran de presentar sol·licitud els establiments comercials situats en un centre o recinte comercial, i els establiments de restauració i estètica que no van demanar la primera convocatòria de subvencions.
En el cas dels establiments que ja són beneficiaris de la primera línia d’ajuts a restauració, centres d’estètica i bellesa, es procedirà a un segon pagament automàtic de l’ajut sense haver de fer cap tràmit nou. Es donarà prioritat en el pagament als beneficiaris que no hagin cobrat cap ajut.

Tags: ajudes, Catalunya, coronavirus, empresa, estètica, Generalitat, oci nocturn, parc infantil, restauració, serveis, societat, tancament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El Govern finalitza les obres de reforç del dic de recer al port de Palamós, amb una inversió de 3,8 MEUR
Notícia següent
Joan Maria Mora, guanyador del premi Peix Fregit 2020 de Palafrugell

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes