En la presentació del llibre “30 itineraris per l’Ardenya-Cadiretes” es demana declarar el massís com a parc natural

Glòria Jara i Albertí

Santa Cristina d’Aro.- El dimecres 21 de juliol, com a acte previ de la programació de la Festa Major, Santa Cristina va presentar el llibre “30 Itineraris per l’Ardenya-Cadiretes. En bicicleta i a peu. Cims, coves i roquissars”.

El pati de la biblioteca Baldiri Reixac va ser el lloc ideal perquè el doctor Toni Beltran i l’artista Néstor Sanchiz donessin a conèixer aquest nou llibre a la quarantena de persones que hi varen assistir.
Tot i tractar-se d’un llibre que mostra un ventall d’itineraris que es poden realitzar entre els municipis costaners de Castell-Platja d’Aro, Santa Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro i Tossa de Mar, Toni Beltran, un dels autors del llibre, va explicar que els 30 itineraris passen pel terme municipal de Santa Cristina d’Aro.
Beltran va fer extensible el lema de “Santa Cristina té màgia” més enllà a les habilitats de l’il·lusionista Xevi i el va transportar fins al terme de Solius. Indrets com el monestir, la Plana Basarda, la cova dels Lladres o els Carcaixells li aboquen màgia, pau i tranquil·litat. Uns paratges i un patrimoni que, pel sol fet d’estar molt a prop d’una de les zones turístiques més importants del país com és la Costa Brava, són molt vulnerables a les curses de motos, de quads, a les festes rave… Toni Beltran, gran coneixedor del l’Ardenya-Cadiretes així com de la resta del país va proposar a l’Ajuntament acabar amb aquesta vulnerabilitat declarant Parc Natural al massís ja que amb la denominació de PEIN (Pla d’Espais d’Interès Natural) és insuficient.

Per altra banda, el doctor Beltran va mostrar la seva sensibilitat per Sant Baldiri, un dels 30 itineraris que conté el llibre. Però també la seva preocupació davant d’un país que no té cap eina que permeti la recuperació d’una ermita en estat ruïnós que a dia d’avui està dins d’una propietat privada.
L’artista Néstor Sanchiz va explicar que tot i que la seva vida artística ha creat aquarel·les grans, ara, que ja està pràcticament jubilat s’ha hagut d’adaptar i pintar-ne de petit format. Entre altres, en les 30 aquarel·les, tal com va explicar, hi va destacar la geologia, el paisatgisme i l’arqueologia de la zona. Tal com va comentar, Néstor Sanchiz havia excavat amb el ganxó Lluís Esteva molts dels jaciments que el llibre fa aflorar. Les 30 aquarel·les originals que il·lustren el llibre es poden visitar fins a final d’estiu a la biblioteca Baldiri Reixac.
El llibre, escrit per Toni Beltran i Josep Valentí i il·lustrat per Néstor Sanchiz, està adaptat a les noves tecnologies del segle XXI ja que cada itinerari té incorporat un codi QR condueix al web de Wikiloc.

Tags: Ardenya, biblioteca Baldiri Reixac, Cadiretes, cultura patrimoni, espais naturals, medi ambient, novetat editorial, presentacio, rutes, Santa Cristina d'Aro, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La Generalitat obre aquest divendres la quarta línia d’ajuts per a l’oci nocturn després de les darreres restriccions
Notícia següent
Salut declara 66 ingressats més (1.938) i 36 crítics més (440), amb 7.319 nous contagis i 17 morts

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes