Endesa adequa quatre suports més a l’Alt i el Baix Empordà per a protegir l’avifauna i millorar el servei a 20.000 clients

La Bisbal d’Empordà / Figueres.- Endesa, seguint la política de sensibilització mediambiental en matèria de protecció de l’avifauna, ha adequat quatre suports més repartits entre l’Alt i el Baix Empordà amb l’objectiu de protegir les diferents espècies d’aus.

Les actuacions s’han realitzats als municipis de l’Escala, Palau-sator i Castell Platja d’Aro, i han suposat una inversió superior als 13.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia, i comporten, de retruc, una millora en la qualitat i continuïtat del servei per a un total de 20.000 clients empordanesos.
La reforma ha consistit a instal·lar en tres torres elèctriques de 25 kV diferents elements de protecció, com fundes aïllants i polimèriques, just abans i després de la cadena d’aïlladors i en tots els ponts per tal de reduir el risc elèctric en el moment en què una au aterra en un suport o n’aixeca el vol, ja que a l’estendre les ales hi pot haver contacte amb un cable i produir-se un arc elèctric. Així mateix, en alguns casos s’han substituït les tradicionals creuetes al capdamunt de la torre per unes amb un nou disseny i estructura que protegeixen més els ocells. També s’hi ha instal·lat elements antiposada. Algunes d’aquestes actuacions, on ha estat possible, s’han executat mitjançant treballs en tensió, és a dir, que s’ha dut a terme sense desconnectar la línia en cap moment, de manera que no s’ha interromput el servei als clients que alimenta.

En aquest sentit, tot i que els treballs estan encaminats a protegir l’avifauna, la seva execució també comporta una millora en la seguretat global de les línies i beneficia, per tant, la totalitat dels clients que en depenen, ja que un impacte d’un ocell al cable pot provocar una interrupció del servei. En aquest cas, l’adequació d’aquestes infraestructures, reporten un benefici directe a clients de fins a 15 municipis tals com Albons, Bellcaire d’Empordà, La Bisbal d’Empordà, Castell Platja d’Aro, Corçà, L’Escala, Forallac, Palafrugell, Palau-Sator, Pals, Regencós, Santa Cristina d’Aro, Torroella de Montgrí, Ullastret i Viladamat.  Les reformes, a més d’augmentar la fiabilitat del subministrament dels vuit municipis, són un pas essencial per tal de reforçar la xarxa elèctrica de la comarca i augmentar-ne la seva seguretat i resiliència.
Només a la demarcació de Girona, Endesa va invertir l’any passat més de 211.000 euros en adequar 64 suports repartits entre totes les seves comarques. Concretament, a l’Alt i el Baix Empordà es va actuar en 30 torres, amb una inversió de més de 90.000 euros. Aquesta iniciativa, sostinguda en el temps, redueix, d’una banda, el risc elèctric per als ocells i, de l’altra, millora la qualitat i la continuïtat del servei als clients, ja que sovint qualsevol incident amb l’avifauna comporta una interrupció en el subministrament.

Tags: Alt i Baix empordà, Castell-Platja d’Aro, electricitat, Endesa, fauna, inversió, L’Escala, medi ambient, Palau-sator, protecció, serveis, societat, xarxa elèctrica
Notícia anterior
Un total de 31.258 persones han rebut una tercera dosi de la vacuna contra la covid-19 a Catalunya
Notícia següent
Begur posa en marxa noves activitats dirigides per a promoure els hàbits saludables

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes