Es constitueix un nou Consell Assessor de Patrimoni Cultural a Sant Feliu

Sant Feliu de Guíxols

Coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, el passat 18 de maig es va constituir el Consell de Patrimoni Cultural amb els 15 membres  nomenats.

Es tracta d’un òrgan participatiu i assessor que té com a funcions assessorar en tot allò referent al patrimoni cultural guixolenc i , en especial, en tots els seus objectius i funcions al Museu d’Història de la Ciutat. Amb aquest assessorament es garantirà la solidesa científica, històrica i pedagògica dels continguts del museu així com la renovació discursiva al voltant de les temàtiques i accions. Ha de ser un òrgan per dialogar i deliberar sobre la protecció, conservació i difusió del patrimoni cultural de la ciutat, al qual se li pot demanar d’emetre informes tècnics respecte del patrimoni i fons del museu pel que fa al vessant històric, arqueològic, educatiu i etnològic, amb la participació d’especialistes de les diferents disciplines.
Les persones que el formen tenen trajectòries ben diverses,  característica que pot afavorir debats més enriquidors. Hi ha des d’especialistes en història, periodisme, arqueologia o arquitectura; en acció artística i comunitària; amb etapes de responsabilitat en regidoria de patrimoni cultural o entitat vinculada al museu; amb experiència de gestió público-privada; i també persones que es poden implicar en accions envers el món educatiu i els joves.
El reglament preveu un funcionament obert a noves persones, a través de grups de treball, que presentaran propostes de forma anual.
Els membres que en formen part són: Àlex Bonany Capdeferro,  Antoni Camín Díaz, Pau Casals Caus, Natàlia Colomeda Folgado, Albert Duran Escribà, Xavier Duran Escribà, Elena Esteva Massaguer, Anna Gutiérrez Pérez, Àngel Jiménez Navarro, Daniel Pedrero Rosón, Adela Picón García, Anna Prunell Esteve, Josep Maria Vicens Batet i Jordi Vilà Vilà. Presideix el Consell el regidor de Patrimoni Cultural Josep Melcior Muñoz, i assisteixen en coordinació la direcció del Museu Sílvia Alemany i la secretaria amb el tècnic Xavier Roca.
La primera reunió va recollir les opinions sobre els reptes actuals que té el patrimoni cultural guixolenc, entre els quals la documentació i recollida (en especial de testimonis orals), la digitalització, i en especial la participació dels sectors més joves de la nostra societat.

Tags: assessorament, consell, cultura patrimoni, historia, Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols, Sant Feliu de Guíxols, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Nova edició del taller per fer ratafia de les Gavarres a Sant Sadurní de l’Heura
Notícia següent
La màgia de la poesia de Joan Vinyoli a Santa Cristina

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes