La màgia de la poesia de Joan Vinyoli a Santa Cristina

Santa Cristina d’Aro (Glòria Jara i Albertí)

“La poesia no és cosa de sentiments sinó d’experiències”, frase de Rainer Maria Rilke que va despertar la inspiració poètica de Joan Vinyoli Pladevall. Nascut a Barcelona a l’any 1914, Joan Vinyoli va estiuejar entre 1922 i 1935 a Santa Coloma de Farners on va descobrir l’amor, la natura i la poesia.

Un art del qual va començar a recollir els primers reconeixements a la dècada de 1950, quan va descobrir els estius de Begur i l’àmbit metafòric i sensorial del mar. Però el reconeixement del públic li va arribar a començaments de 1970 amb el poemari Tot és ara i res. A partir de llavors fins a la seva mort, a l’any 1984, Joan Vinyoli va publicar diversos llibres i va poder veure en vida com se li reconeixia la seva obra.
El proper dissabte 25 de maig Els Amics de La Casa Màgica han convidat a Pep Solà Bohigas, biògraf i estudiós de Joan Vinyoli, a parlar de l’obra del poeta. Pep Solà, professor d’institut d’ensenyament secundari i de la UdG, ha compaginat la seva carrera professional amb la poesia i l’estudi i la divulgació de l’obra de Joan Vinyoli, en particular. Entre altres projectes, Pep Solà ha participat en el disseny d’un itinerari poètic a Santa Coloma de Farners i en l’organització del Festival Domini Màgic de Poesia.
A Santa Cristina d’Aro, Pep Solà descobrirà “La màgia de la poesia de Joan Vinyoli” explicant la formació del poeta, el crit de la natura, l’amor i la mort, el domini màgic,etc. La conferència anirà acompanyada d’una lectura de poemes de Joan Vinyoli a càrrec de Carme Jordi, poetessa i autora entre altres d’Un feix de poemes.
L’acte tindrà lloc a la sala polivalent superior del pavelló municipal de Santa Cristina d’Aro a les 7 de la tarda. Compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, “la Caixa”, els Serveis Territorials de Girona del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i La Casa Màgica –col·lecció Xevi.

Tags: amics de la casa màgica, conferència, cultura, Joan Vinyoli, poesia, Santa Cristina d'Aro, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Es constitueix un nou Consell Assessor de Patrimoni Cultural a Sant Feliu
Notícia següent
El Festival de Torroella de Montgrí programa 18 concerts amb l’estrena absoluta de la Missa “Custoditus ab ira mundi”

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes