Es modifica definitivament la circulació del barri vell de Palamós potenciant aquest àmbit com a espai per a vianants i reduint el trànsit de vehicles

Palamós.- La Brigada Municipal de l’Ajuntament de Palamós ha iniciat el matí d’aquest dijous la instal·lació de la senyalització viària definitiva que establirà els nous sentits de la circulació d’alguns dels principals carrers del barri Vell de Palamós.

Aquestes tasques serviran també per retirar la senyalització provisional utilitzada aquests darrers dos mesos, temps que es va establir per part de l’Ajuntament de Palamós com a període de prova per valorar el funcionament dels canvis de circulació proposats.
L’Ajuntament de Palamós ha valorat, durant els darrers dos mesos, amb els tècnics municipals i amb diverses reunions realitzades amb els veïns, els canvis proposats, determinant que les modificacions establertes esdevenen satisfactoris per a la Mobilitat, suposant una destacada reducció del pas de vehicles per aquest àmbit, potenciant-lo com espai per a vianants i minimitzant el risc d’accidents.

Les modificacions de circulació
Aquests canvis de circulació suposen les següents modificacions viàries: c/ de la Creu, en el seu tram comprès entre el c/ de Tauler i Servià i el c/d’Adrià Álvarez, és en direcció al c/ d’Adrià Álvarez, donant sortida als vehicles dels veïns del darrer tram del c/ de Pagès i Ortiz.
Els vehicles que circulen de baixada pel c/ de la Creu, han de girar obligatòriament a l’esquerra coincidint amb el c/ d’Adrià Álvarez. El c/ de les Notaries, a partir de la plaça del Forn, és només de baixada, en sentit de circulació cap al c/ de la Creu.
Amb aquests canvis l’Ajuntament també ha modificat el sentit de circulació del c/ Molins, que ara és en direcció a la plaça de la Vila. Un cop els vehicles arriben a l’encreuament amb el c/ de Pagès i Ortiz, és obligatori girar a la dreta, excepte per als veïns dels carrers Notaries, Mauri Vilar, Perill, Mal Pas, Ave Maria, de l’Arc, Bateria, Roda i Nou, que podran continuar pel carrer Molins i la plaça de la Vila per accedir als seus habitatges. Els carrers Roda i Nou, també modifiquen el seu sentit de circulació, en aquest cas en direcció a l’avinguda de l’Onze de Setembre.

Nous estacionaments per a vehicles de mercaderies
Aquestes modificacions també comportaran la creació de nous espais de càrrega i descàrrega situats en diversos punts del perímetre del barri Vell. L’objectiu és millorar l’accés del transport de mercaderies en aquesta zona, possibilitant l’estacionament de camions i furgonetes en espais amplis que permetin un accés més còmode dels repartidors.
D’aquesta manera s’ubicarà un nou espai de càrrega i descàrrega en el darrer tram del carrer del Terç de Napolitans; i també al primer tram del carrer de Roger de Llòria. Aquests nous espais per a l’estacionament de vehicles de mercaderies se sumaran al que ja hi ha a l’avinguda de l’Onze de Setembre, on s’habilita un carril de circulació, just després de la confluència amb el passeig del Mar, per a aquesta funció.

Tags: ajuntament de Palamós, Barri Vell, circulació, estacionament, mercaderies, millores, mobilitat, palamós, serveis, societat, vianants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Ullà reivindica la seva història traient-la al carrer
Notícia següent
Palafrugell impulsa La Garoinada en el seu 30 aniversari

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes