Ullà reivindica la seva història traient-la al carrer

Ullà.- L’Ajuntament d’Ullà ha decidit recuperar i reivindicar el passat del municipi amb la creació i instal·lació de 10 plafons informatius de la història i el patrimoni local.

Els panells informatius s’inclouen dins del projecte Pla de Barris i s’han col·locat a diferents indrets del nucli antic al llarg d’aquest mes de desembre passat. Tots ells compten amb un QR en diferents idiomes. Els plafons s’han ideat formant un itinerari en un ordre més o menys cronològic. Així, el primer, titulat “Ullà, un poble amb molta història”, que fa un repàs cronològic des dels orígens fins ara i, al mateix temps, de la primera presència humana, durant el paleolític, fa uns 300.000 anys abans de Crist, es troba a la plaça de davant l’Ajuntament. “Apostem per recuperar el nostre passat per poder enfocar i afrontar millor el nostre futur”, ha recordat l’alcalde, Josep López.

Els altres planells, seguint un itinerari històric, són: Olianus (nom antic d’Ullà, segons document de l’any 834); La sagrera d’Ullà (espai sagrat a l’entorn església); Sant Andreu d’Ullà (antiga església del segle IX i ara espai municipal); La Fossa, un monestir a la llera del Ter (des del segle XI); Santa Maria d’Ullà (església consagrada el 1804 i d’estil neoclàssica); L’aigua del Montgrí (pendent de col·locar, ja que s’estan fent obres a l’entorn del seu emplaçament); Els Masos d’Ullà (mas Blanc o mas Xiquet); La Batalla del Ter (1694), i El pou del comú (el principal espai públic d’accés a l’aigua, juntament amb la font d’Ullà). Tots els plafons es complementen amb moltes imatges, a més de singularitats i peculiaritats locals, com pot ser el sobrenom amb què es coneixen els habitants del municipi: cugots.

Tags: cultura patrimoni, historia, informació, societat, Ullà

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La Junta Electoral ordena retirar símbols independentistes a tots els ajuntaments de l’Alt Empordà i al Consell Comarcal
Notícia següent
Es modifica definitivament la circulació del barri vell de Palamós potenciant aquest àmbit com a espai per a vianants i reduint el trànsit de vehicles

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes