Figueres estrena el nou Balcó del Mercat com a futur espai enogastronòmic i de promoció de productes locals

Figueres

L’Ajuntament de Figueres estrena, a l’altell de la coberta de la plaça Catalunya, un nou espai enogastronòmic, de dinamització i de promoció de productes de l’Empordà batejat com a nou Balcó del Mercat de Figueres.

L’espai, que estava tancat al públic, s’ha renovat profundament amb obres de millora i d’adequació per un import de 79.979,60 euros, totalment subvencionats pels fons Next Generation. Els treballs de millora han consistit en la instal·lació d’un mòdul de cuina (nevera, forn, microones, pica, vitroceràmica i espai d’emmagatzematge de material), d’una zona per a taules i per cadires i la renovació de la instal·lació elèctrica i d’aigua corrent. A més, s’han dut a terme actuacions de renovació i millora de la il·luminació; reparació de l’ascensor que hi dona accés –recuperant l’accessibilitat de l’espai per a persones amb mobilitat reduïda–, i s’ha dut a terme treballsprofunds de neteja i de pintura, renovant també el paviment.
El nou Balcó del Mercat de Figueres s’ha mostrat per primer cop aquest dissabte al matí en una jornada de portes obertes i només estarà obert quan hi hagi activitats. Aquest espai està concebut com un mirador del mercat on realitzar activitats enogastronòmiques lligades amb el dinamisme del mercat de la fruita i de la verdura que té lloc a la plaça de Catalunya els dimarts, els dijous i els dissabtes. En l’àmbit gastronòmic, aquest altell havia acollit, fins fa dos anys, una part de les visites guiades de la Ruta Enogastronòmica, que se segueixen celebrant i que tornaran a utilitza-lo. També està pensat per a demostracions culinàries (showcookings) i per a la promoció del producte local.
Manel Rodríguez, regidor de Promoció Econòmica, explica que “és una reforma impulsada amb els fons Next Generation però ara toca omplir aquest altell de contingut i dinamitzar el mercat amb demostracions gastronòmiques, rutes enogastronòmiques, presentacions de productes i altres activitats de promoció de productes de l’Empordà”. Pilar Sánchez, regidora de Fires i Mercats, subratlla que “a partir de la primavera començarà l’obertura regular amb activitats tant de Turisme com de Fires i Mercats i Promoció Econòmica”.
Aquesta actuació s’ha finançat amb recursos provinents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea a través dels fons Next GenerationEU, en el marc de la convocatòria extraordinària de 2022 de Plans de Sostenibilitat Turística a Destinacions.

Tags: Ajuntament de Figueres, dinamització del comerç, enogastronomia, Figueres, gastronomia, productes de proximitat, promoció, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Inici de les obres de consolidació i museïtzació de l’església paleocristiana i la necròpolis de Santa Cristina
Notícia següent
Dos detinguts, 473 plantes de marihuana requisades i dues armes de foc intervingudes en una casa a Vilafant

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes