Figueres presenta la campanya “Acabem amb els mites” per sensibilitzar sobre les violències masclistes

Figueres.- Aquest any, l’Ajuntament de Figueres commemora el 25 de novembre, dia internacional contra la violència vers les dones, amb dues propostes pensades i adaptades a la Covid-19 i per tant, per ser seguides per les xarxes socials i de forma telemàtica.

En primer lloc, una campanya de sensibilització per les xarxes socials sobre les violències masclistes i els seus mites, així com els mites d’amor romàntic. La campanya vol sensibilitzar sobre dos temes: primer, les violències masclistes: per aprendre a reconèixer-les, de la més fàcilment identificable a altres més subtils com la psicològica o fins i tot més complexa com és la violència econòmica. A més, també s’aborden a través d’unes imatges, determinades creences i idees molt arrelades a l’imaginari social, els mites de les violències masclistes. En segon lloc, els mites de l’amor romàntic: en l’imaginari social, moltes vegades alimentat per la indústria cinematogràfica, es sostenen unes idees sobre l’amor que poden resultar molt perjudicial per a la salut de les persones, especialment de les dones i les joves. Aquestes idees poden esdevenir la base sobre la qual es sustenta una relació desigual supeditada a un amor irreal “de pel·lícula” i es fa necessari desmitificar.
Per altra banda, l’Ajuntament de Figueres ha elaborat un documental sobre les violències amb dones testimonis de Figueres. Porta per títol “25N. Elles. Vides truncades per violències masclistes a Figueres”.
És un material que s’ha elaborat amb dones que són o han sigut ateses al SIAD municipal, servei d’informació i atenció a les dones. En el documental es dona és un testimoniatge amb relats de violència masclista en l’àmbit de la parella o comunitari (abusos sexuals).  Es podrà veure el dia 25 de novembre a través del Canal de Youtube de l’Ajuntament.
Són quatre dones, d’edats diferents, de trajectòries personals i professionals diverses i totes amb un factor comú: ser supervivents de la violència masclista. Els testimonis de les dones es complementen amb les aportacions de tres professionals que intervenen en els casos de violència des de serveis de la ciutat: la psicòloga i la jurista del SIAD i la intervenció també del Grup d’Atenció a la Víctima (GAV) dels Mossos d’Esquadra.
El documental s’ha rodat en el Museu de l’Empordà que acull en aquests moments l’exposició “Pintar, crear, viure. dones artistes a l’Alt Empordà (1830-1939). Compta també amb la participació de l’Azucena Momo amb la peça de dansa que es va presentar en el marc del Figueres es mou en el propi Museu, i creada per a l’exposició.

Tags: 25-N, Ajuntament de Figueres, Alt Empordà, celebració, dia internacional, dones, Figueres, violència de gènere, violència masclista, xarxes socials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Ports de la Generalitat potencia l’energia renovable a la llotja de peix del port de Roses
Notícia següent
L’Estartit rep el distintiu Viles Marineres que concedeix l’Agència Catalana de Turisme

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes