L’Estartit rep el distintiu Viles Marineres que concedeix l’Agència Catalana de Turisme

Torroella de Montgrí / L’Estartit.- L’Estartit ha rebut el distintiu Viles Marineres, una de les marques turístiques especialitzades que es promouen des de l’Agència Catalana de Turisme (ACT).

Aquesta marca vol aglutinar els municipis litorals que conserven viva la cultura lligada al mar i les tradicions pesqueres, i que mantenen els seus espais naturals i patrimonials. També els que reivindiquen productes locals lligats al mar o que ofereixen experiències turístiques singulars al voltant d’aquesta cultura. La concessió del distintiu s’ha fet públic divendres al matí, en el decurs d’un acte celebrat a la sala d’actes de l’Ajuntament de Cambrils, que s’ha pogut seguir en directe a través del canal de Youtube de l’ACT. L’acte ha estat presidit pel director general de Turisme, Octavi Bono, a qui ha acompanyat del director de l’ACT, David Font.
En el cas de l’Estartit, s’ha destacat l’estreta relació que té el poble amb l’activitat pesquera. Els primers pescadors van arribar al segle XVI i d’ells se n’han heretat arts de pesca tradicional que encara hi són presents a dia d’avui. Com a valor afegit, destaca un patrimoni d’alt valor paisatgístic i una aposta decidida pel desenvolupament econòmic sostenible, tenint en compte que es tracta d’una destinació dins un Parc Natural.
Des de l’Agència Catalana de Turismes també s’ha posat de relleu l’estratègia turística de preservació dels recursos culturals i naturals, amb actuacions basades en el desenvolupament econòmic sostenible que han estat reconegudes internacionalment per institucions de referència. A més, es destaca l’extensa platja de sorra fina i la possibilitat de gaudir de la riquesa del món marí gràcies a la reserva marina de les Illes Medes, paradís del submarinisme i el busseig lleuger on es pot observar la riquesa de centenars d’espècies de peixos, corall, algues i invertebrats.
L’alcalde de Torroella de Montgrí, s’ha mostrat molt content i il·lusionat amb la concessió d’aquest distintiu que permetrà donar una major visibilitat al patrimoni vinculat a la tradició marinera del poble. Colomí recorda que el naixement de l’Estartit és indeslligable de la pesca i que aquest llegat encara es manté ben viu i es configura en un element clau de la seva identitat. D’altra banda, el distintiu serà un esglaó més de l’estratègia turística del municipi, que es basa en la valorització dels recursos naturals, culturals i paisatgístics del Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter, del qual formem part.
Per la seva banda, el president de l’EMD de l’Estartit, Francesc Ferrer, assegura que “per a un poble com el de l’Estartit, tan arrelat al mar,  no podíem restar  al marge d’aquesta marca. És un reconeixement als primers estartidencs i estartidenques que vivien del treball al mar. Hem estat, som i serem sempre un poble amb un gran lligam amb el mar”.

Tags: cultura patrimoni, historia, L'Estartit, pesca, reconeixement, societat, Torroella de Montgrí, turisme, viles marineres

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Figueres presenta la campanya “Acabem amb els mites” per sensibilitzar sobre les violències masclistes
Notícia següent
El Museu d’Història presenta un nou itinerari de visites al Monestir de Sant Feliu

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes