Fil a l’agulla per a la creació del nou Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic i Ocupacional de la Bisbal, Forallac, Ullastret, Corçà i Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura

Baix Empordà.- Ja fa mesos que s’ha posat fil a l’agulla en el desenvolupament del nou Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic i Ocupacional de la Bisbal, Forallac Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Corçà i Ullastret (2023-2028).

L’objectiu és clar: cal que contempli noves línies estratègiques d’actuació per tal de seguir augmentant les oportunitats laborals i de desenvolupament local que ofereix el territori mitjançant l’acció conjunta i coordinada entre els municipis que el configuren.
El nou Pla Estratègic de Desenvolupament i Ocupacional, doncs, continuarà aportant valor afegit a uns municipis amb un paisatge espectacular, unes activitats originals dirigides a experimentar l’artesania de la zona i amb un potencial per crear sinèrgies que no té fi. A dia d’avui, el nou Pla encarrila la recta final per a la seva creació: ja s’han celebrat reunions a tots els municipis amb el grup impulsor i de temàtiques ben diverses. Així, s’han fet taules de treball amb la presència del sector privat de turisme, d’artesania i comerç, d’especialització productiva i talent i de cohesió social. En aquestes taules de treball s’ha comptat amb la presència de les empreses del sector les quals han fet argumentacions sobre els punts forts i febles i les oportunitats i amenaces del territori. Igualment, s’han fet aportacions per definir les línies estratègiques del nou pla.
Era el 2012 quan la Bisbal, Forallac, Ullastret, Corçà, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura van començar a treballar junts per dinamitzar l’economia d’un territori gràcies al primer Pla estratègic que es va redactar. És gràcies al finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya que el projecte dels cinc municipis pot contractar una empresa per analitzar el darrer Pla (2015-2021) i crear un Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic i Ocupacional nou per tal de tenir un full de ruta pels propers 5 anys. Així, si bé es va arrencar analitzant el Pla anterior, valorant l’acompliment dels objectius de cada línia estratègica i creant una nova diagnosis per poder veure les fortaleses i les debilitats del conjunt del territori, partint d’aquest anàlisi, s’està forjant un nou pla d’acció del Pla Estratègic 2023-2028 que ha de permetre focalitzar els esforços en dinamitzar econòmicament els 5 municipis com a conjunt i desenvolupar estratègies que ens ajudin a créixer com a territori.

Tags: Ajuntament de Forallac, comerç, Corçà, Cruïlles, desenvolupament, economia, full de ruta, La Bisbal d'Empordà, Monells, municipis, ocupació, pla estratègic, Sant Sadurní de l'Heura, sinèrgies, Ullastret

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
75 anys de l’inici de les excavacions de la ciutat ibèrica d’Ullastret
Notícia següent
Les acusacions demanen que retirin la pàtria potestat a un acusat d’abusos a Palamós per la llei del “només sí és sí”

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes