Inauguració a Capmany del nou Vi-Vent, un centre d’interpretació del vi situat a l’edifici El Parral

Capmany.- L’Alt Empordà compta, des d’aquest diumenge, amb un altre espai de referència en l’àmbit de la vinya i el vi. Es tracta del Vi-Vent a Capmany, un espai situat en una de les tres naus de què consta l’edifici El Parral, la cooperativa més antiga de la comarca –es va fundar el 1911– i que reforçarà encara més seva oferta enoturística.

L’acte d’inauguració, que ha coincidit amb la Festa Major del municipi, ha comptat amb la participació del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; l’alcalde de Capmany, Joan Fuentes; el president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Agustí Badosa; la directora dels Serveis Territorials d’Administració Local de la Generalitat a Girona, Maria Josep Porta; el diputat al Congrés Josep Maria Cervera; la presidenta del Consell Regulador de la DO Empordà, Carme Casacuberta, a més de diferents alcaldes i alcaldesses de la comarca.
Des que l’Ajuntament va assumir la titularitat de l’edifici El Parral arran de la dissolució de la junta directiva de l’antiga cooperativa (2010), ha treballat per recuperar la instal·lació i donar-li funcionalitat.
Dues de les tres naus ja estan operatives des de fa temps. La de ponent, la més antiga, acull una agrobodega, mentre que la central, la més gran, es va remodelar el 2017 per convertir-se en un equipament polivalent per acollir actes i esdeveniments del municipi.
El procés per convertir la nau de llevant en el Vi-Vent ha requerit de dues etapes. En una primera, es van enderrocar les estructures obsoletes i es va adequar l’espai. I, en la segona, es va desenvolupar tot el centre museístic, seguint un projecte de l’equip Pigem Matamala. Totes dues fases han tingut el suport econòmic de la Diputació de Girona.
En la seva intervenció, el president, Miquel Noguer, ha destacat: “Té tot el sentit del món que el municipi amb més cellers inscrits en el Consell Regulador de la DO Empordà aculli un espai com aquest. Es tracta d’un projecte molt ambiciós que tindrà esperit capmanyenc, però que abastarà tota la comarca i es complementarà amb les activitats d’enoturisme i coneixement de les vinyes que hi ha a la zona”.

Un projecte madurat amb temps
A més de la Diputació de Girona i dels recursos propis de l’Ajuntament, el projecte també ha comptat amb la complicitat de la DO Empordà, amb qui va signar un conveni de col·laboració per dinamitzar l’espai, i també de la Generalitat de Catalunya.
La Diputació és l’Ajuntament dels ajuntaments i està sempre al seu costat i hi continuarà essent per desenvolupar projectes tan engrescadors i necessaris per a la nostra demarcació com aquest”, ha conclòs el president, Miquel Noguer.
La visita al Vi-Vent inclou estris, maquinària agrícola diversa i imatges antigues del Sindicat El Parral. En paral·lel, el visitant podrà conèixer el món de la viticultura empordanesa resseguint les quatre estacions de l’any, amb nou projeccions audiovisuals a la sala i una proposta genuïna dins de cadascuna de les vuit tines històriques que s’han preservat de l’antiga cooperativa. Aquestes tines estan enllaçades amb una passarel·la accessible per a totes les persones amb mobilitat reduïda.

Tags: Alt Empordà, Capmany, centre d'interpretació, cultura patrimoni, Diputacio Girona, DO Empordà, enogastronomia, inauguració, societat, vi, Vins DO Empordà
Notícia anterior
La XII Setmana dels Rahola proposa quatre converses i una taula rodona per reflexionar sobre l’estat del periodisme actual
Notícia següent
Nova campanya de donació de sang a Begur

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes