Inauguració del museu dedicat a la pel·lícula “Petra” al Mas Cals de Fitor

Forallac.- Aquest migdia ha tingut lloc la inauguració solemne del museu de la pel·lícula “Petra” al Mas Cals de Fitor, un acte que ha comptat amb la presencia del director Jaime Rosales i de l’actor protagonista i propietari de la finca Joan Botey.

La jornada ha començat amb la recepció dels visitants i un esmorzar al Mas Plaja, i ha continuat amb la sortida guiada per la Finca Fitor per reviure tres escenes de la pel·lícula “Petra” protagonitzades per Bárbara Lennie (en el paper de Petra) i Alex Brendemühl (Lucas): l’escena del petó escamotejat a la tanca del mateix Mas Plaja, l’escena de la caça del conill al Camp de la Cadena i l’escena de la Roca del Gla.
La utilització de diverses tauletes acoblades a un altaveu ha permès als participants sentir tant les explicacions del director com les del mateix Botey, visionant seguidament l’escena del film en el mateix lloc en el qual va ser rodada. Es tracta d’un format únic i original de visites (auto)guiades, que el propietari de la Finca Fitor espera poder posar en marxa ben aviat amb esmorzar i dinar al Mas Cals inclòs per atreure visitants i potenciar el valor paisatgístic i natural i ara també cinematogràfic d’aquesta zona, amb 10 localitzacions diferents en escenaris naturals de gran bellesa.

Els participants s’han traslladat seguidament al Mas Cals per reviure dues de les escenes que van ser filmades a la casa: la marxa de Lucas a l’era i el diàleg de sords a la terrassa entre Marisa Paredes (Marisa) i Joan Botey (Jaume). Abans del vermut ha tingut lloc la inauguració oficial del museu, ubicat a la planta baixa del Mas Cals, durant la qual Rosales i Botey han rememorat el procés de selecció que acabaria amb el càsting com a un dels principals protagonistes del mateix Botey, que fins aleshores no havia participat mai en cap producció cinematogràfica. El seu paper li valdria, entre altres reconeixements, el premi al millor actor del Festival de Cinema Iberoamericà de Brasil.

Després de dinar i per tancar la jornada ha tingut lloc la visualització de la darrera escena de la pel·lícula, el pla final al portal protagonitzat per Bárbara Lennie i Marisa Paredes.

El Mas Cals, un dels deu edificis monumentals d’Europa presents a la guia per nens “Heritage houses in Europe for kids” de la Unió Europea
Joan Botey ha aprofitat la presència a l’acte de Jurgen Tack, mànager de K&DM i director científic a European Landowners’ Organization, per presentar també la guia “Heritage houses in Europe for kids”, publicada per la Unió Europea a finals del passat mes de setembre. La publicació reuneix deu castells i cases històriques d’arreu d’Europa perquè els nens i nenes puguin acolorir-les.
L’únic edifici seleccionat de tot l’Estat Espanyol ha estat, precisament, el Mas Cals de Fitor, que comparteix honors amb De Hoge Veluwe (Holanda), Merode Castle (Bèlgica), Palacio Fronteira (Portugal), Villa Reale di Marlia (Itàlia), Rumene Manor (Letònia), Domaine de Miravel (França), Bran Castle (Romania), Malmgård Manor (Finlàndia) i Grades Castle (Àustria).

Tags: cinema, cultura patrimoni, Fitor, forallac, historia, Museu, presentacio, reconeixement, rodatge

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Dues empreses gironines creen el primer aiguardent de poma doblement envellit a l’estil “Calvados”
Notícia següent
La marca de garantia Gamba de Palamós, present al Fòrum Gastronòmic de Barcelona

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes