Joan Burdeus guanya el Premi Llucieta Canyà de Crítica Literària atorgat per l’associació Indilletres

La Bisbal d’Empordà.- Indilletres ha atorgat el quart premi de crítica literària Llucieta Canyà a Joan Burdeus per l’article “Els consols de Houellebecq”, publicat al mitjà digital Núvol el 8 de juliol d’enguany sobre el llibre Anorrear, editat per Anagrama.

El lliurament del premi, dotat amb 500 euros, ha tingut lloc aquest dissabte al matí a les 12 hores, just després de l’acte inaugural de la quarta edició d’Indilletres. L’acte de lliurament ha anat a càrrec d’Anna Pascual, membre de l’organització d’Indilletres, i ha anat precedit per la presentació del llibre “Llucieta Canyà, l’etern oblit. Una escriptora en un món d’homes”, de la mà de Neus Real i Xavier Cortadellas; i pel concert de veu i piano de les composicions d’Emili Saló basades en poemes de Llucieta Canyà, interpretat per la soprano Eulàlia Ara i del pianista David Granato.
En aquesta edició del premi hi ha hagut força unanimitat entre els membres del jurat”, ha explicat Anna Pascual. “El jurat ha valorat l’actualitat de la temàtica de la novel·la, la claredat de la crítica, les referències que fa l’objectiu narrador de Houellebecq i a algunes de les seves altres novel·les i, sobretot, la contundència amb què, tot explicant els propòsits d’aquest autor, Bordeus exposa el sense sentit de la vida petitburgesa de la nostra època”, ha afegit. Joan Burdeus, present a l’acte, ha agraït el guardó a l’organització i a Núvol. “Tinc la sensació que als mitjans digitals és on s’arrisca més i cal posar-ho en valor”, ha explicat.

El guanyador: Joan Burdeus
Joan Burdeus Soler és un redactor, guionista i periodista català especialitzat en televisió, cinema, cultura contemporània i filosofia. Graduat en Filosofia per la Universitat de Barcelona i en Comunicació Audiovisual per la Universitat Ramon Llull, treballa com a crític cultural per a diversos mitjans. Des de 2016, Burdeus desenvolupa el gruix de la seva feina al digital cultural Núvol, on exerceix de cap d’opinió i de cap de la secció Pantalles, on publica setmanalment articles sobre televisió, cine, cultura digital i pensament contemporani. Ha estat redactor en cap de la sèrie documental de Betevé “Lògic: Arxiu Cultural”. Dins del món de l’audiovisual de ficció, ha participat com a guionista i director en diversos projectes, com el curtmetratge “Trobar-te” (2018), seleccionat en diversos festivals, o la websèrie “Welcome to Berlin”, finalista del Festival Zoom Igualada 2017.

Premi Llucieta Canyà de crítica literària
Tal com diuen les seves bases, el Premi Llucieta Canyà de crítica literària publicada té present els articles que destaquen la interpretació, la contextualització de l’obra objecte de la crítica i l’argumentació de la ressenya. El jurat subratlla que entén que el gènere de la crítica literària, a més de constituir per si mateix una peça amb valor i qualitats literàries, ha de ser l’esquer perquè el lector corrent de la premsa decideixi llegir el llibre objecte de la crítica o, com a mínim, disposi dels suficients arguments per decidir si fer-ho. La crítica ha estat escollida entre ressenyes publicades en mitjans tradicionals en paper (revistes i diaris) i en mitjans digitals entre el mes de novembre del 2020 i el novembre del 2021. Conscients que en tot l’àmbit lingüístic dels Països Catalans costaria de trobar un guardó destinat a premiar una crítica sobre una obra publicada recentment, el 2018 l’associació Indilletres va decidir convocar el Premi Llucieta Canyà de crítica literària.

Tags: crítica, cultura, editorials, fira, Indilletres, La Bisbal d'Empordà, literatura, llibres, premi, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Aprovat un nou paquet d’asfaltatges de diversos carrers de Palamós, amb un projecte que arranjarà una superfície global de més de 3.800m²
Notícia següent
Arriba la Fira del vi Costa Brava els dies 8, 9 i 10 de desembre a la Bòbila de Palafrugell

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes