Baix Empordà.- El Consell Comarcal, a través de la Xarxa Tràmec -Xarxa d’empreses agroalimentàries del Baix Empordà-, ha organitzat una jornada per impulsar l’establiment d’empreses agroalimentàries als polígons d’activitat econòmica de la comarca, en la que han participat una trentena d’empresaris, representants polítics i personal tècnic municipal.
L’acte també ha comptat la presència de representants del SYM Pyrénées-Méditerranée i de l’AURCA, Agence d’Urbanisme Catalane Pyrénées Méditerranée, territori pioner en aquest sector, que han explicat el seu model i les possibilitats existents en aquest terreny.
La realització de la jornada ha estat possible gràcies a la coordinació entre l’Oficina Tècnica de Suport als Polígons i el projecte pioner i innovador al territori, impulsat per la Xarxa Tràmec. La presentació del Pla d’Acció per part de la consultora i la presència de representants de les àrees industrials de Catalunya Nord han estat un estímul per tal d’establir les bases que permetin unir esforços per tal de definir la comarca com a territori industrial, innovador i sostenible.
En aquest sentit, la cohesió territorial multisectorial i la col·laboració publico-privada esdevenen elements clau per tal d’afavorir la implantació d’empreses vinculades directe o indirectament amb el sector agroalimentari.
L’acte s’ha portat a terme a NEXES, Viver d’Empreses i Centre de Negocis de Forallac, que treballa per a facilitar la instal·lació d’espais que afavoreixin la creació i consolidació d’aquest tipus d’empreses. En finalitzar, s’ha realitzat un espai de networking per tal potenciar les relacions bidireccionals entre l’administració pública i les empreses del sector, com ara GreenFood, Tegust, Mooma, Spherience, Agromorera, Vins Can Mas, entre altres.
El vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Empordà i conseller de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé, considera que “la jornada ha servit com a punt de partida en la promoció d’iniciatives de dinamització, captació de talent i networking empresarial en el sector agroalimentari, un fet que aporta estabilitat laboral i valor afegit al territori”. També ha destacat el fet positiu de la col·laboració amb agents de la Catalunya Nord, “una col·laboració que ambdues parts volem fomentar i potenciar”.
Seguint amb el fil conductor de la jornada, el dimarts 21 de juny hi ha prevista una formació centrada en la transformació digital per a empreses agroalimentàries, com un factor clau per a la competitivitat. Les inscripcions es poden fer en el següent enllaç: https://forms.gle/P92qD5FfsTkYE4Vw5.