La 3a edició del projecte “Viu en Blau” de L’Escala arrenca amb la campanya gastronòmica

L’Escala.- Aquest dimecres a la tarda s’ha presentat, a l’Alfolí de la Sal, la tercera edició del “Viu en Blau”, projecte nascut al 2022 de la mà de la Confraria de Pescadors i l’Ajuntament de l’Escala amb l’objectiu de promoure el consum del peix blau, posar en valor l’ofici dels pescadors de l’Escala, teixir una xarxa de sinergies entre diferents actors econòmics del municipi i impulsar el creixement econòmic des de la perspectiva de la sostenibilitat, l’economia blava i la col·laboració entre sectors.

La primera activitat serà la campanya gastronòmica, que se celebra del 29 d’abril al 9 de juny.
Les actuacions del “Viu en Blau” per aquest 2024 es concreten principalment en:
3a Campanya Gastronòmica del peix blau (Del 29 d’abril al 9 de juny): els restauradors de l’Escala oferiran receptes tant tradicionals com innovadores elaborades amb peix blau. Hi participen dotze restaurants: Bol Roig, Grop, Hostal Empúries, Kairos, Korpilombolo, La Brasa de Can Miquel, Mas Concas, Mery Lou, Mesón del Conde, Miryam, Molí de l’Escala, Mos, Roser 2, Perris Vermuteria i Can Miquel.
2a Fira del Peix Blau (15 de juny): Conjunt d’accions que acosten el port de la Clota a tots els públics i que inclou una dotzena d’activitats entre visites tallers, actuacions i d’altres. La Fira ens permetrà reunir a productors locals agermanats amb el peix blau i els pescadors de l’Escala ens cuinaran una cassola marinera.
Sardinada Popular (finals d’estiu): Els pescadors de l’Escala oferiran una recreació de l’antiga subhasta a la Riba i ens cuinaran les sardines a la brasa que tothom podrà degustar acompanyades d’un bon got de vi i d’un concert d’havaneres seleccionades per l’ocasió.
Com a novetat aquest any es realitzarà un “concurs de dibuix del peix blau per les escoles” del municipi i un concurs de fotografia a “la millor fotografia del plat de peix blau de la Campanya Gastronòmica”.

En les darreres edicions del Viu en Blau, hem realitzat activitats gastronòmiques al Maram i hem promogut el consum de peix blau amb la col·laboració dels nostres restauradors, també hem teixit sinèrgies amb diferents actors econòmics del municipi a través de paquets turístics d’activitats i hem posat en valor l’ofici dels pescadors de l’Escala“, remarca l’alcalde de l’Escala, Josep Bofill, el qual també destaca la importància d’acostar els ciutadans i visitants al port.
El patró major de la Confraria de Pescadors, Josep Lluís Sureda, ha remarcat la importància del port escalenc en la pesca d’encerclament i  també la implicació dels restauradors locals i de l’Ajuntament en la difusió del peix blau i del sector pesquer. Ha mostrat també la importància de garantir la continuitat del sector tot i les dificultats per tenir relleu generacional i aconseguir nous pescadors.
El projecte “Viu en Blau” 2024 compta amb la col·laboració de productors locals com Anxoves el Xillu, Cervesa Espina, Emporarom, Cellers Gerisena, Arròs Molí de Pals, Casa Martell, Cellers Espelt i Antoni Izquierdo Gourmet entre d’altres que estan en fase d’adhesió. L’artista local Karlos Mayet també col·laborarà en el “Viu en Blau” com a membre del jurat en el concurs de dibuix per les escoles i proposarà un taller de pintura de peix blau el dia de la fira. El Festival PortalBlau i Viu en Blau s’agermanaran el dia de la Fira i oferiran els concerts dels guanyadors del Concurs Escenari Portalblau, obrint les portes a futures accions conjuntes. Entitats locals i organitzacions del territori com UBET i AODL Parc del Montgrí ajuden a donar veu al projecte.

Tags: Alt Empordà, campanyes gastronòmiques, confraria de pescadors, dinamització del comerç, economia blava, gastronomia, L’Escala, peix blau, pesca, pescadors, projecte, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Novetat editorial: “Llegendes, creences i pràctiques esotèriques: Calonge, Palamós, Sant Antoni, Sant Joan i Vall-Llobrega”, de Jordi Ardanuy
Notícia següent
Detenen un lladre que robava bateries de cotxes aparcats a Figueres i l’home que les revenia al mercat negre

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes