La Barberia de Palamós obrirà aquest cap de setmana renovant el distintiu Slow Food-Km0

Palamós.- Dilluns es va celebrar al Guíxols Arena, a Sant Feliu de Guíxols el lliurament de plaques als cuiners i cuineres dels restaurants dels Països Catalans que participen en el projecte “Slow Food Km 0”.

Aquest any la regió empordanesa ha estat l’amfitriona i l’encarregada d’organitzar l’acte que ha consistit en un mercat de productors i productores locals, la reunió de cuiners i cuineres, un dinar a base de platets elaborats pels restaurants empordanesos que en formen part i finalment, el lliurament de les plaques, tot ben acompanyat de música en directe de cançons de taverna. A l’acte hi ha assistit també la Consellera d’agricultura Teresa Jordà.
Un any més, a l’entrega de plaques amb el cargol que reconeix la filosofia Slow Food hi ha hagut la família Costa Albalat amb taverna bohèmia-empordanesa palamosina. La Barberia ja fa dos anys que està ubicada a la zona de la Planassa de Palamós i precisament aquest cap de setmana torna a obrir les portes amb tota l’energia necessària per encarar la temporada. Fa cinc anys que està vinculada al projecte Slow Food, ja des de l’època que estava ubicada al passeig de Sant Antoni. A més, la Barberia forma part de la Ruta del vi DO Empordà i participarà de les activitats del VIVID. Sempre promovent el vi empordanès i el vermut, la taverna anirà organitzant diferents activitats vinculades a la cultura gastronòmica i enològica els propers mesos.
En els restaurants de la comunitat Slow Food es cuinen plats en els quals es prioritza la pagesia propera i ecològica, s’empren aliments de temporada i productes de proximitat, s’evita l’ús de transgènics, es recuperen productes de l’Arca del Gust i dels Baluards de SlowFood i es cuina peix capturat de forma sostenible. Aquest acte és un reconeixement als restaurants que ofereixen una cuina centrada en un producte compromès amb el territori, el medi ambient i les persones que hi viuen. Alhora, pretén ser també un espai per compartir i fer xarxa entre restaurants, productors i totes aquelles persones sensibles amb la filosofia SlowFood.
El projecte dels Restaurants Km0 de SlowFood neix fa anys de la voluntat, de cuiners i socis de l’entitat, per fomentar una cultura basada en els aliments bons, nets i justos. SlowFood és una associació ecogastronòmica sense ànim de lucre fundada el 1989, actualment representada a 160 països del món.
De la cinquantena de restaurants que han rebut la placa n’hi ha cinc que són del Baix Empordà: el Ginjoler de Sant Feliu de Guíxols, la Calèndula de Regencós, el Casamar de Llafranc i l’Entre dos mons i La Barberia de Palamós.

Tags: cultura, gastronomia, la Barberia del Muro, medi ambient, palamós, productes de proximitat, reconeixement, slow food, societat, sostenibilitat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Sant Feliu de Guíxols acull el lliurament de plaques “Slow Food Km 0”
Notícia següent
Nou model de treball dels equips pediàtrics de les àrees bàsiques de salut

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes