La Biblioteca de Palafrugell s’engresca als barris

Palafrugell.- La Biblioteca de Palafrugell sortirà del seu espai físic habitual per traslladar-se als barris. Així arriba el projecte “La biblioteca s’engresca als barris“, que suposa un nou servei d’extensió bibliotecària programat per l’equipament en col·laboració amb l’àrea de Joventut i els Educadors de Carrer durant els mesos de febrer a juny del 2024.

La proposta vol satisfer les necessitats detectades en joves i infants de Palafrugell mitjançant un programa d’activitats culturals ofert dins els diversos espais dels de barri –socials o veïnals– i fora de l’equipament bibliotecari habitual.
L’objectiu d’aquest projecte pensat des de la biblioteca és omplir les necessitats –lectores culturals i lúdiques– en qualsevol punt del terme municipal de Palafrugell, promoure la participació en el programa d’activitats que ofereix la biblioteca de Palafrugell als barris i estimular l’ús del fons bibliogràfic descentralitzat; també posar una llavor inicial per fer més comunitat social, fomentar la cohesió i la participació activa al barri dels ciutadans i ciutadanes més joves de Palafrugell.
D’altra banda, aquest projecte també vol arribar a un públic local que no utilitza ni participa regularment dels serveis bàsics oferts dins l’equipament de la biblioteca –préstec o activitats–, i obrir una nova via per acostar-se a la comunitat de Palafrugell fora del equipament central de la biblioteca d’una forma lúdica i divertida, desplaçant el servei de lectura i activitats en els espais i llocs en que joves, famílies i infants resideixen regularment, per consolidar amb el temps un programa propi d’activitats dins el barri.
El calendari començarà el 21 de febrer a la Sauleda a les 18 hores; seguirà amb una activitat al barri de La Punxa el 9 de maig a les 17.30 hores; el traslladat a Vilaseca-Bruguerol serà el 23 de maig a les 17.30 hores i es tancarà amb al barri de Mas Mascort el dia 12 de juny també a les 17.30 hores.

Tags: activitats, barris, biblioteca de palafrugell, cultura, educadors de carrer, joventut, Palafrugell, programa, serveis, societat
Notícia anterior
S’inicien activitats gratuïtes per a la gent gran de Palamós vinculades a l’assessorament en l’ús de noves tecnologies, i la realització de tallers de memòria i mandales
Notícia següent
Empordà Turisme i la Denominació d’Origen Empordà reforcen la seva col·laboració

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes