La Càtedra d’Estudis Marítims enceta el cicle de conferències “Pesca i Ciència” reflexionant sobre la relació del canvi climàtic amb la pesca

Palamós.- El divendres 27 de maig s’iniciarà una nova edició del cicle de conferències d’extensió universitària “Pesca i Ciència”, que organitza la Càtedra d’Estudis Marítims (Ajuntament de Palamós i Universitat de Girona) amb l’objectiu de posar en relleu i difondre la ciència més avançada i innovadora en el camp de les activitats marítimes i pesqueres.

L’activitat tindrà lloc a partir de les 18 hores al Museu de la Pesca (moll pesquer de Palamós) amb la conferència “Els reptes de la pesca sostenible i adaptada al canvi climàtic”, a càrrec dels investigadors de l’Institut de Ciències del Mar de Barcelona, Fran Ramírez i Marta Coll, els quals plantejaran les pertorbacions i els desafiaments del canvi climàtic en el camí d’una gestió sostenible de la pesca.
Al mes de juny se celebraran dues sessions més del cicle, dedicades a la cartografia marina com eina de gestió del litoral i sobre l’estat de la certificació Marine Stewardship Council de la pesquera de gamba rosada a Palamós. Al setembre, una jornada tècnica debatrà sobre l’estat de l’escamarlà i dels efectes dels vedats en la millora de les poblacions d’una espècie econòmicament molt important per la flota pesquera catalana.
“Pesca i Ciència” aplega anualment un programa de conferències, jornades tècniques i activitats de divulgació amb l’ànim d’acostar la recerca científica a la ciutadania, fer-la entenedora i posar-la al servei dels agents i actors del territori.
En les diverses sessions que es programen hi participen investigadors de primer nivell i professionals de reconegut prestigi, provinents de totes les disciplines acadèmiques vinculades d’una manera o altra a la mar, les activitats marítimes i l’economia blava.
El cicle de conferències d’extensió universitària “Pesca i Ciència” és una iniciativa de la Càtedra d’Estudis Marítims i el Museu de la Pesca, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palamós i la Confraria de Pescadors. Aquest any també hi col·laboren l’Institut de Ciències del Mar – CSIC, l’Institut de Medi Ambient de la Universitat de Girona i el Marine Stewardship Council.
El programa es pot descarregar als webs de la Càtedra d’Estudis Marítims i del Museu de la Pesca, i seguir a les xarxes socials amb l’etiqueta #PescaCiencia20222. L’accés a les diverses sessions del cicle de conferències d’extensió universitària “Pesca i Ciència”, és gratuït i no cal reserva prèvia.

Tags: ajuntament de Palamós, canvi climàtic, càtedra, cicle, ciència, conferència, cultura patrimoni, estudis marítims, medi ambient, palamós, pesca, pescadors, societat, tecnologia, Universitat de Girona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Llofriu recupera l’homenatge a la seva gent gran i lliura “l’Homenot” 2022
Notícia següent
Intervenen 1.291 articles de luxe falsificats valorats en 388.225 euros a la Jonquera

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes