Palamós.- El divendres 27 de maig s’iniciarà una nova edició del cicle de conferències d’extensió universitària “Pesca i Ciència”, que organitza la Càtedra d’Estudis Marítims (Ajuntament de Palamós i Universitat de Girona) amb l’objectiu de posar en relleu i difondre la ciència més avançada i innovadora en el camp de les activitats marítimes i pesqueres.
L’activitat tindrà lloc a partir de les 18 hores al Museu de la Pesca (moll pesquer de Palamós) amb la conferència “Els reptes de la pesca sostenible i adaptada al canvi climàtic”, a càrrec dels investigadors de l’Institut de Ciències del Mar de Barcelona, Fran Ramírez i Marta Coll, els quals plantejaran les pertorbacions i els desafiaments del canvi climàtic en el camí d’una gestió sostenible de la pesca.
Al mes de juny se celebraran dues sessions més del cicle, dedicades a la cartografia marina com eina de gestió del litoral i sobre l’estat de la certificació Marine Stewardship Council de la pesquera de gamba rosada a Palamós. Al setembre, una jornada tècnica debatrà sobre l’estat de l’escamarlà i dels efectes dels vedats en la millora de les poblacions d’una espècie econòmicament molt important per la flota pesquera catalana.
“Pesca i Ciència” aplega anualment un programa de conferències, jornades tècniques i activitats de divulgació amb l’ànim d’acostar la recerca científica a la ciutadania, fer-la entenedora i posar-la al servei dels agents i actors del territori.
En les diverses sessions que es programen hi participen investigadors de primer nivell i professionals de reconegut prestigi, provinents de totes les disciplines acadèmiques vinculades d’una manera o altra a la mar, les activitats marítimes i l’economia blava.
El cicle de conferències d’extensió universitària “Pesca i Ciència” és una iniciativa de la Càtedra d’Estudis Marítims i el Museu de la Pesca, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palamós i la Confraria de Pescadors. Aquest any també hi col·laboren l’Institut de Ciències del Mar – CSIC, l’Institut de Medi Ambient de la Universitat de Girona i el Marine Stewardship Council.
El programa es pot descarregar als webs de la Càtedra d’Estudis Marítims i del Museu de la Pesca, i seguir a les xarxes socials amb l’etiqueta #PescaCiencia20222. L’accés a les diverses sessions del cicle de conferències d’extensió universitària “Pesca i Ciència”, és gratuït i no cal reserva prèvia.