La Costa Brava es promociona per primera vegada al Quebec

Comarques gironines

Aquest mes de maig es va dur a terme una acció promocional de cooperació entre l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya, el Patronat de Turisme Costa Daurada de la Diputació de Tarragona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona per donar a conèixer tres destinacions en clau enoturística al mercat canadenc, aprofitant les bones connexions aèries entre les capitals de Montreal i Barcelona.

A les trobades, que van tenir lloc en dos espais de Montreal, es van reunir trenta agents de viatge i una vintena de mitjans de comunicació i creadors de contingut digital del país amb representants de les tres entitats i marques turístiques.
L’entitat gironina va presentar el conjunt de l’oferta turística de les destinacions Costa Brava i Pirineu de Girona i propostes específiques de la Ruta del Vi DO Empordà. Joan Plana, vicepresident segon del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, va encapçalar la delegació gironina per participar en les trobades amb els intermediaris i prescriptors canadencs.
Joan Plana manifesta: “Estem molt satisfets de la bona acollida que hem obtingut per part dels professionals del sector turístic del Quebec en la nostra primera incursió al Canadà”. I afegeix: “S’han mostrat interessats per conèixer més les singularitats de la nostra regió, i especialment interessats per conèixer les propostes i experiències culturals (triangle dalinià i tradicions), l’enogastronomia local i les activitats de turisme actiu com ara el cicloturisme i el senderisme en els camins de ronda”.
L’esdeveniment comptava amb la participació de la sommelier del restaurant El Celler de Can Roca i millor sommelier de Catalunya en dues edicions, Audrey Doré, que va conduir un tast guiat de vins de la DO Empordà i de les DO de la Costa Daurada, seguit d’una degustació de productes i receptes tradicionals catalanes.
La primera missió promocional duta a terme al Canadà es valora satisfactòriament perquè va tenir repercussió mediàtica local –Ràdio CBIL– i va propiciar la programació de diversos viatges de familiarització i premsa a la demarcació de Girona la tardor de 2024 i la primavera de 2025. Aquesta acció està programada dins del Pla d’Accions 2024 de l’entitat.

El turista canadenc gasta 149 euros més al dia que el turista estranger mitjà a Catalunya
Catalunya acull un de cada tres turistes canadencs que visiten l’Estat espanyol. Aquest turista arriba generalment en parella o família i la seva motivació principal són les vacances i l’oci. Cerca el bon temps i descobrir indrets nous amb alt contingut cultural, alhora que també destinacions de sol i platja. Entre els turistes més joves, d’entre 25 i 35 anys, creix l’interès per la gastronomia local i per gaudir d’activitats i experiències en contacte amb l’entorn. Vuit de cada deu canadencs viatgen a Catalunya sense paquet turístic i majoritàriament escullen allotjar-se en hotels d’alta gamma. L’ús dels canals de reserva en línia és el mes freqüent entre els viatgers.
Segons dades d’Eurecat, a través de la plataforma TDS, l’any 2023 la demarcació de Girona va registrar l’arribada de 14.111 canadencs, que van generar 35.505 pernoctacions en els establiments d’allotjament turístic reglats de la destinació. En termes quantitatius la dada és poc significativa, però és remarcable l’increment del 77 % respecte a l’any 2022 pel que fa al nombre d’arribades i estades de turistes procedents del Canadà a la Costa Brava. Aquests turistes solen visitar la destinació majoritàriament entre els mesos de maig i setembre, i duen a terme una estada mitjana de 3,3 dies.
El més rellevant de les dades és la despesa del turista canadenc a Catalunya. Segons Dades d’Intel·litur de l’Agència Catalana de Turisme, la despesa mitjana diària que duu a terme el turista canadenc és de 352 euros, superior a la despesa mitjana diària que duu a terme un altre turista estranger al país, que és de 207 euros.
Així mateix, en el decurs de l’estada a Montreal, el vicepresident segon del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Joan Plana, es va reunir amb la directora de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a Montreal, Geneviève Abbott. Hi van tractar temes referents a exportacions de productes alimentaris del Canadà i temes relacionats amb la comunitat catalana al Quebec.

Tags: Comarques gironines, comerç, enoturisme, Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, promoció econòmica, societat, turisme

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Detenen un home per robar en una casa d’Empuriabrava i tirar un septuagenari pel balcó
Notícia següent
Treballs per canviar les tapes del clavegueram del carrer d’en Vinyoles de La Bisbal que fan soroll amb el pas de vehicles i generen molèsties veïnals

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes