Vall-llobrega.- El col·lectiu va preparar dos tipus de menús -basats en el producte de proximitat i de temporada- que es van poder tastar al Restaurant Fòrum.
A més, el Restaurant La Calèndula, el Restaurant Casamar i el SA cova Restaurant van elaborar els tastets que es van servir a l’estand de la marca cervesera Damm.
Un any més, el Palau de Fires i Palau de Congressos de Girona va acollir una nova edició del Fòrum Gastronòmic, una de les trobades més prestigioses del circuit gastronòmic europeu. I tot i que el primer dia hi va haver pluja, més de 25.000 persones no es van voler perdre el Fòrum Gastronòmic. Tampoc va faltar a la cita ‘La Cuina de l’Empordanet’. De fet, el col·lectiu gastronòmic va ser-hi més present que mai.
Del diumenge 18 al dimarts 20 de novembre, ‘La Cuina de l’Empordanet’ es va fer responsable del Restaurant Fòrum, un espai en el qual els visitants van poder tastar dos tipus de menús fonamentats en l’ús del producte de proximitat i de temporada, una cuina empordanesa renovada i amb personalitat.
A més, durant la trobada gastronòmica celebrada a la capital gironina, tres membres del col·lectiu -Restaurant La Calèndula, Restaurant Casamar i SA cova Restaurant- van ser els encarregats de servir els tastets oferts a l’estand de la Damm. Les elaboracions, fetes en format de tapeta, es podien maridar amb les diferents cerveses de la marca.
‘La Cuina de l’Empordanet’ també va tenir protagonisme en el sopar dels Premis Incit’up. I és que el Restaurant Casamar, el Restaurant Els Tinars i el Restaurant La Plaça van ser els encarregats de preparar els plats servits durant l’entrega de guardons promoguts pel Clúster Food Service i el Fòrum Gastronòmic.
Finalment, els cuiners del col·lectiu empordanès van realitzar tallers i ponències. Un fet que demostra que les aportacions de ‘La Cuina de l’Empordanet’ continuen sent de qualitat i indispensables, fins i tot en les trobades gastronòmiques més importants.
La pròxima edició del Fòrum Gastronòmic tindrà lloc a Galícia el març del 2019, i a Barcelona d’aquí a un any. Està previst que Girona torni a acollir l’esdeveniment gastronòmic el novembre del 2020.
La Cuina de l’Empordanet
‘La Cuina de l’Empordanet’ és un col·lectiu gastronòmic que aplega 19 professionals de la cuina i de la restauració, i que fa molts anys que treballa en la difusió de la cuina del Baix Empordà i dels productes de proximitat i de temporada.
Fou l’any 1995 quan el grup de restauradors, que des del 1983 organitzava les mostres gastronòmiques de ‘La Cuina de l’Empordanet’, va decidir convertir-se en una associació sense ànim de lucre, per treballar des d’aleshores en la millora i la difusió de la cuina d’aquest petit rodal, cada dia i a tota hora, individual i col·lectivament.
Perfils i edats diferents capaços d’intercanviar coneixements i criteris, de complementar propostes i de fer pinya per enlairar la qualitat i el prestigi d’una cuina ancestral que ells s’han encarregat de preservar, però també de posar al dia i d’innovar quan ha convingut i quan la demanda del públic nostrat o forà així ho ha reclamat.