• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

La Federació d’Hostaleria de Girona demana al Govern que reconsideri el tancament del sector: “No és la solució”

21 d'Octubre de 2020

El president de la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona, Antoni Escudero, durant l’acte del 50è aniversari de Gros Mercat a Figueres

Figueres (ACN).- “No estem d’acord que la solució sigui tancar els nostres negocis i no estem d’acord que siguem el principal focus“. Així de contundent s’ha mostrat el president de la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona, Antoni Escudero, durant l’acte de celebració del 50è aniversari del Gros Mercat a Figueres.

En presència del conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, Escudero ha demanat al Govern que reconsideri el tancament de bars i restaurant i ha afirmat que el sector no pot ser el principal “damnificat de la pandèmia“.
Durant la seva intervenció, Escudero ha dit que durant la reobertura després del confinament el sector va saber “conviure” amb el virus i que, per a ells, la “salut” dels clients és “primordial“. “És un total despropòsit que ens hagin tancat els negocis“, ha insistit. En aquest sentit, ha demanat a la Generalitat que s’emmiralli en mesures que estan prenent altres països com França .”Com el toc de queda o la limitació d’horaris, amb aquestes mesures nosaltres podríem estar d’acord“, ha dit.
El president de la federació ha insistit que la pandèmia existeix a nivell “mundial, no només a Catalunya” i ha afirmat que, en una reunió el dia que es va acordar el tancament del sector, li va semblar que Tremosa no estava d’acord amb la decisió. “Estic convençut que la seva voluntat no era aquesta i que sap que no s’està fent bé“, ha afegit.

“Rescat” del sector turístic
D’altra banda, ha demanat mesures per preservar l’economia. “Llenceu un pla d’ajuts directes i de rescat al sector turístic. No volem més préstecs que ens endeutin“, ha dit. També ha reclamat que els fons europeus arribin a les empreses i ha avisat que, si no es prenen mesures, “moltes quedaran pel camí“. “Ens podem asseure les vegades que calgui però la solució no és el tancament“, ha insistit.
Precisament, la Federació ha convocat per aquest divendres una manifestació, que començarà a Correus de Girona a les 11.30 hores i acabarà davant de la Delegació del Govern, sota el lema: “El tancament no és la solució. Els nostres establiments són segurs”.
Durant la seva intervenció Tremosa no ha fet referència a la petició d’Escudero, tot i que ha dit que espera que aviat el sector de l’hostaleria torni al “lideratge” que comparteix amb el sector comerç. Tremosa ha elogiat la tasca de la GM Food Iberica i ha assegurat que “l’esperit emprenedor” de Catalunya s’ha forjat “fins i tot en contra de marcs que han fet més difícils les coses“, en referència a l’estat espanyol. “Pertanyem a un estat que no precisament facilita les coses“, ha afegit.

95è aniversari de GM Food i el 50è del primer Gros Mercat
GM Food Iberica ha inaugurat aquest dimarts a reforma del Gros Mercat de Figueres coincidint amb el 50è aniversari de l’obertura d’aquest establiment, el primer cash&carry que es va obrir a l’estat espanyol. L’acte, amb aforament reduït, ha servit també per celebrar els 95 anys de la companyia, nascuda l’any 1925 de la mà de la família Miquel.
El director general de GM Food, Lluís Labairu, ha aprofitat el seu discurs per recordar la trajectòria de l’empresa i ha volgut reconèixer la tasca de l’hostaleria, recordant que ha estat un sector especialment castigat per la pandèmia. També ha dit que durant el confinament van fer un important “esforç” per mantenir la plantilla i que seguiran amb l’objectiu d’una “actualització constant“. “Tenim el repte de ser el principal proveïdor d’hostaleria de l’estat espanyol“, ha afegit.
L’empresa va engegar fa unes mesos un projecte de renovació dels seus centres Gros Mercat per adaptar-los a les necessitats dels seus clients. A Figueres, ja és una realitat amb una inversió de 2,4 milions d’euros (MEUR). El projecte també s’està implementant als centres de Girona i Palamós i, properament, a Olot.
El Gros Mercat Figueres, que compta amb una superfície de més de 8.000 metres quadrats, (5.723 dels quals de sala de venda), ha experimentat una renovació integral, que comporta un nou concepte del mercat de frescos. Amb una superfície de 1.294 metres quadrats , inclou fruiteria, carnisseria, peixateria i refrigerats, amb una major presència de productes locals, de més de 100 proveïdors de les comarques gironines.
També s’amplien formats i l’assortiment de productes, promouen productes ecològics i es crea un nou concepte de celler, potenciant la secció de vins de la DO de la zona. En total, el centre compta ara amb 10.840 referències, 1.273 de les quals són marques pròpies de GM Food. El centre, a més, té una plantilla de 32 treballadors i 80 places d’aparcament.
D’altra banda, s’han fet adaptacions per ser més sostenibles substituint les instal·lacions frigorífiques amb altres tecnologies que no tenen afectació sobre el medi ambient i renovat equips existent per altres de més eficient. Els 70 cash&carry de GM Food fan servir energia elèctrica renovable amb certificat d’origen, disposen de plans de gestió de residus i han adaptat el sistema d’il·luminació a LED.
La companyia dóna feina a més de 600 persones a les comarques gironines, on té sis Gros Mercat (Figueres, Girona, Olot, Palamós, Blanes i Lloret), i una plataforma logística a Vilamalla, que subministra a tots els establiments propis i franquiciats de la seva àrea d’influència. GM FOOD també disposa de dues benzineres GMOil, als Gros Mercat de Blanes i de Girona. L’empresa treballa amb 110 proveïdors locals de la província.

Un referent a l’estat espanyol
La companyia, referent del sector majorista de la distribució alimentària a Espanya, té un volum de negoci de 1.161 MEUR i 2.500 empleats. També compta amb una xarxa formada per sis plataformes logístiques repartides per tot l’estat espanyol. Actualment, el 60% de la facturació de GM FOOD correspon al sector de l’hostaleria i restauració, seguida del 38,5% que correspon a ‘retail’, supermercats independents i distribuïdors locals.

Més de 1.600 productes propis
En total, la companyia té 70 cash&carry, 19 benzineres i una xarxa de més de 700 supermercats franquiciats de les marques SUMA, Proxim i Spar. I no només ha crescut en nombre d’establiments sinó que, des de la creació de la seva marca d’alimentació Gourmet, l’any 1986, ha continuat incrementant la oferta de referències pròpies. Entre elles, marques com GM WINES (vins), Mical (drogueria i neteja), Micaderm (productes d’higiene i cura personal) i Mic&Friends (menjar per a gossos i gats), a les que s’han afegit recentment Greenwell (infusions), Zicarelli (cafès) i Idonia (aigües). Tot plegat, ha configurat un catàleg de més de 1.600 productes propis.

Arxivat com a: Alt Empordà, Comerç, Gastronomia, Serveis, Societat, Turisme Etiquetat com a: Alt Empordà, aniversari, antoni Escudero, coronavirus, Federació d'hostaleria, Figueres, GM Food, Gros Mercat, restauració, serveis, societat, tancament

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

#josocemporda
#joemplantoalemporda

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

Carme Àvila i @carmeferres, promotores del fumet Carme Àvila i @carmeferres, promotores del fumet de peix "La Mar de Dones". Podeu llegir l'entrevista de Jazmina Caballero amb @teresaferres64, una de les fundadores de la cooperativa @lamardedones, al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #sopesibrous #fumet #peix #pesca #pescadors #gastronomia #cuinamarinera #cuinatradicional #km0 #palamos #costabrava
"Josep Dalmau i Carles, fill de Sant Cebrià dels "Josep Dalmau i Carles, fill de Sant Cebrià dels Alls", de @narcissubirana. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #santcebriàdelsalls
#Gavarres #educació #ensenyament #infants #cultura #historia #seglexx #costabrava #premsacomarcal
"Peix de sopa", d'Alfons Garrido (@museudelapesca "Peix de sopa", d'Alfons Garrido (@museudelapesca de @visitpalamos). Podeu llegir l'article complet al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" 
#gastronomia #cuinacatalana #cuinatradicional #pesca #pescadors #cuinamarinera #sopesibrous #sopadepeix #receptes #cultura #patrimoni #palamos #costabrava #empordagastronomic #premsacomarcal
"Néixer en un medi aquàtic a l'Hospital de Palam "Néixer en un medi aquàtic a l'Hospital de Palamós. Entrevista a Yolanda Casabella Casares, coordinadora de les llevadores", de @rosamariamasana. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #salut #maternitat #hospitaldepalamos #naixement #infants #mare #premsacomarcal
"Recupereu les sopes de peix!", d'@abrahamsimon793 "Recupereu les sopes de peix!", d'@abrahamsimon7932. Podeu llegir l'article complet al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #empordagastronomic #gastronomia #sopesibrous #sopes #pesca #peix #sopesdepeix #cuinacatalana #receptes #cuinaempordanesa #cuinatradicional #costabrava #premsacomarcal
"El joc i els infants. Jocs d'ahir i d'avui", de F "El joc i els infants. Jocs d'ahir i d'avui", de Francesca Ríos i Ullastres (Mestra, Llicenciada en Història- Centre d'Estudis Calongins @colonico1980). Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #cultura #historia
#patrimoni #infants #jocsinfantils#jocs #seglexx #fotosantigues #imatgesantigues #costabrava #premsacomarcal
"Les sopes", de @fabregajaume. Podeu llegir l'arti "Les sopes", de @fabregajaume. Podeu llegir l'article complet al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #sopesibrous #sopes #gastronomia #receptes #cuinacatalana #cuinatradicional #cuinaempordanesa #historia #cultura #patrimoni #empordagastronomic #emporda #premsacomarcal
Bones festes i un millor any 2023! #revistabaixemp Bones festes i un millor any 2023!
#revistabaixemporda #empordagastronomic #baixemporda #cultura #historia #gastronomia #patrimonicultural #patrimoninatural #gastronomia #cuinacatalana #cuinaempordanesa #premsacomarcal #feliç2023 #bonesfestes #bonnadal
"Els fills de la foscor: nens abandonats o de pare "Els fills de la foscor: nens abandonats o de pares incògnits (segles XVI-XIX)", de Ramir Lacasa. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #infants #nensabandonats #historia #palafrugell #seglexix #seglexviii #seglexvii #maternitat #poblespetits #parròquies #premsacomarcal
Acabades de sortir del forn! A partir de demà pod Acabades de sortir del forn! A partir de demà podeu començar a trobar a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda els nous números de @rbaixemporda i Empordà Gastronòmic, "Infants d'ahir i d'avui" i "Sopes i brous" #cultura #historia #infants #educació #ensenyament #patrimoni #gastronomia #cuinacatalana #cuinatradicional #sopes #receptes #costabrava #premsacomarcal
"La gamba blanca, la nova promesa del sector pesqu "La gamba blanca, la nova promesa del sector pesquer", d'Alfons Garrido (@museudelapesca de @visitpalamos). Podeu llegir l'article complet al número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 78 de @rbaixemporda, "Crònica negra" #pesca #pescadors #lacuinadelpeix #cuinamarinera #cuinamediterrania #gastronomia #museudelapesca #palamos #costabrava #premsacomarcal
"Georgina Regàs tenia un llimoner a l'eixida", de "Georgina Regàs tenia un llimoner a l'eixida", de @marti.sabria. Podeu llegir l'article complet al número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 78 de la @rbaixemporda, "Crònica negra" #cuinatradicional #cuinaempordanesa
#cuinadelesàvies #confitures #gastronomia #homenatge #donesambempenta #donescuineres #gastronomia #costabrava #premsacomarcal #empordagastronomic
Castell de Foixà" (c. 1945), pintura de José M. Castell de Foixà" (c. 1945), pintura de José M. Mascort, Col·lecció privada Mascort, Barcelona. És una de les imatges que il·lustren l'article "El castell de Foixà", de Pau Roig (periodista i escriptor). El podeu llegir al número 78 de la @rbaixemporda, "Crònica negra", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix" #foixa #espaismedievals #castellsdelempordà #patrimoni #patrimonicultural #historia #historiamedieval #castelldefoixà #emporda #costabrava #pinturacatalana #fundaciomascort #premsacomarcal #paisatgesdecataluya #queboniceslempordà
"El viatge dels empordanesos a les Amèriques", d' "El viatge dels empordanesos a les Amèriques", d'@adria.rubio.ruart (xef de l'@leixidarestaurant a @visita_peratallada). Podeu trobar aquesta i moltes altres receptes al número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 78 de @rbaix, "Crònica negra" #peratallada #forallac #gastronomia #cuinacatalana #cuinamarinera #lacuinadelpeix #menjardecollons #receptes #turbot #peix #pesca #pescadors #costabrava #premsacomarcal
"Un tastet d’indika. Menjar i beure en època ib "Un tastet d’indika. Menjar i beure en època ibèrica”: Excel·lent vermut aquest diumenge al migdia al @macullastret de la mà de @iolandabustos i @_lagastronomica en el marc del festival #somcultura del Patronat de turisme @costabravapirineu. Una gran experiència! #ullastret #ibers #indiketes #arqueologia #historia #cultura #patrimoni #gastronomia #cuinaantiga#menjardecollons #cuinaambflors #baixemporda #costabrava
Targeta postal de fotografia Granés del paratge d Targeta postal de fotografia Granés del paratge de Treumal de Calonge a principis de la dècada de 1950. És una de les imatges que il·lustren l'article "Calonge i Sant Antoni: estiuejants a Treumal (1889-1936)" d'Esther Loaisa i Joan Molla (Ateneu Popular de @calongesantantoni). Podeu llegir l'article al número 78 de la @rbaixemporda, "Crònica negra", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix" #calongeisantantoni #treumal #platges #costabrava #1950s #fotosantigues #imatgesantigues #seglexx #cultura #historia #patrimoni #turisme #premsacomarcal
"@bodegamasoller, un celler singular i amb una for "@bodegamasoller, un celler singular i amb una forta personalitat", de Pau Roig. Podeu llegir l'entrevista amb Jordi Esteve (gerent), Astrid Caritg (sommelier i responsable comercial) i Marta Arenós (enòloga) al número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 78 de la @rbaixemporda, "Crònica negra" #torrent #doemporda #vinsdoemporda #vinsdelemporda #gastronomia #cellers #enologia #enogastronomia #costabrava #empordagastronomic
Primícia mundial ahir al vespre al @masmolla de @ Primícia mundial ahir al vespre al @masmolla de @calongesantantoni durant la celebració del "Cap de setmana del Vi de Pagès 2022", amb el tast exclusiu del vi monovarietal de picapolla moscatella, una varietat blanca de raïm inèdita i mai abans detectada fins a l'estudi iniciat l'any 2019 per Pedro Balda de la @unirioja. Molt bona feina! #videpagès #vinscatalans #pagesia #raim #vinsempordanesos #picapolla #calonge #masmolla #calongeisantantoni #baixemporda #costabrava #premsacomarcal
"Les esglésies romàniques de Palau-sator: Sant J "Les esglésies romàniques de Palau-sator: Sant Julià de Boada, Sant Pau de Fontclara, Sant Pere de Palau-sator i Sant Feliu de Boada", de Pau Roig. Podeu llegir l'article complet al número 78 de la @rbaixemporda, "Crònica negra", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix" #romanic #artromanic #artmedieval #espaismedievals #patrimoni #patrimonicultural #palausator #empordanet #historia #costabrava#raconsemporda #raconscostabrava #raconscomarquesgironines #premsacomarcal #queboniceslempordà
"Laminat d'Emperador amb gingebre i notes herbàci "Laminat d'Emperador amb gingebre i notes herbàcies", de @quimcasellas.casamar (xef del @casamarllafranc a @visitapalafrugell). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 78 de @rbaixemporda, "Crònica negra" #lacuinadelpeix #cuinamarinera #cuinaempordanet #pesca #receptes #gastronomia #empordagastronomic #llafranc #palafrugell #costabrava #premsacomarcal

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · www.empordagastronomic.cat
BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa