• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

La Fira de Sant Andreu recupera la Festa dels Cavalls i festeja el 30è aniversari del Concurs de Gossos d’Atura

21 de Novembre de 2022

Torroella de Montgrí.- La Fira de Sant Andreu de Torroella de Montgrí recupera la Festa dels Cavalls i festeja el 30è aniversari del Concurs de Gossos d’Atura en un cap de setmana carregat d’activitats.

Els dies 26 i 27 de novembre el municipi es vesteix de gala per celebrar la Fira Agrícola, Ramadera i Comercial més antiga de Catalunya i que enguany arriba a la seva 628a edició reforçant la importància del producte de proximitat, ecològic i del Parc Natural.
Amb un programa ple d’activitats per a tots els públics, el fil conductor de la Fira d’enguany explorarà com va canviar la vida dels torroellencs i torroellenques amb l’arribada de l’electricitat. Un element que es visualitzarà a través de les visites teatralitzades per diferents espais emblemàtics del poble de la Fira en el Record.
Aquesta activitat es podrà fer de manera lliure d’11 a 14 i de 17 a 20 hores i tindrà visites comentades el dissabte i diumenge a les 12 i a les 18 hores a un preu de 3 euros. El recorregut, com és habitual, surt del Museu de la Mediterrània i les persones subscriptores del Diari de Girona i El Punt podran gaudir d’un 2×1.

L’epicentre de la Fira, augmenta la comoditat i l’estalvi
El gran cap de setmana torroellenc arrencarà el dissabte a les 10 hores amb l’obertura de la mostra comercial, que enguany estarà ubicada íntegrament a l’Espai Ter mentre que l’espai adjacent serà destinat als més petits de la casa amb multitud de jocs, tallers i entreteniments. Aquest és l’epicentre de la fira, al voltant del qual s’articulen tot un seguit d’espais i àmbits expositius.
A l’exterior de l’Espai Ter s’hi distribuiran unes 200 parades entre el passeig de Catalunya, que acollirà el Mercat de Sant Andreu i la Mostra de vehicles nous i d’ocasió; i el passeig Vicenç Bou, on hi haurà la fira d’artesans, l’exhibició de maquinària agrícola i una exposició de vehicles clàssics. La inauguració oficial de la fira es farà a les 11 hores.

Campanya de promoció de productes de proximitat en locals comercials buits
Dins l’Espai Ter agafarà importància la promoció dels productes de proximitat, ecològics i del Parc Natural. S’ubicaran estands amb tastets de productes com oli, sucs de fruita o infusions d’herbes per posar alguns exemples.
La Fira de Sant Andreu coincidirà en el temps amb una campanya on es decoraran diversos locals comercials buits de Torroella de Montgrí amb promoció de productes de proximitat i del Parc Natural, en unes decoracions fetes per Les Parisines.

Santi Serra torna a la Festa del Cavall
Després de l’absència dels darrers dos anys a causa de la pandèmia torna la Festa dels Cavalls amb l’espectacle de Santi Serra com a reclam principal.
Les persones amants dels cavalls podran gaudir durant tot el cap de setmana d’una àmplia varietat d’especialitats hípiques: manejabilitat de carruatges, exhibició d’alta escola amb regnes llargues, de doma clàssica, de carrusel, volteig infantil, ponis o salts per posar alguns exemples. Paral·lelament, hi haurà l’espai comercial eqüestre. Juntament amb les exhibicions eqüestres, les passejades amb ponis i carros i les demostracions de forja i farratge de cavalls acabaran d’arrodonir un cap de setmana dedicat al món del cavall.
L’actuació estrella de la Festa del Cavall serà, sens dubte, la que protagonitzarà el reconegut Santi Serra, amb el seu espectacle de doma natural on mostrarà el seu mestratge amb aquests animals. Serra actuarà el dissabte i diumenge a les 18 hores de forma gratuïta i en acabat signarà el seu nou llibre a l’Espai Ter.

El campionat de campions es manté al costat de l’Espai Ter
Un dels actes més esperats és, sens dubte, el Concurs de Gossos d’Atura, que cada any aplega un públic molt nombrós provinent d’arreu de Catalunya. Enguany és una data ben especial ja que el Campionat de Campions arriba a la seva 30a edició.
Com l’any passat el Concurs s’ubicarà a l’aparcament del costat de l’Espai Ter, diumenge a les 10.30 hores.
Hi participaran Leyla Ortiz amb la Naixa, Moisès Tarrés amb la Mel, Miquel Sastre amb en Tronc, Miquel Adrover amb en Xeco, Hilari Novillo amb en Beyon, Jon Olivares amb en Bizi i Gaizka Etxeniz amb en Laster. Repeteix de jutgessa Gillian Howell i de mestre de cerimònies Raül Muixach.

Presència de noves races de vaques en els estables de la Fira de Sant Andreu
El vessant ramader de la fira tornarà a estar protagonitzat pels animals de granja. Enguany les vaques agafaran importància amb la presència de noves races.
La Fira de Sant Andreu també és l’escenari escollit per a la celebració del Campionat Provincial de Girona de Coloms de Raça, que tindrà lloc al local comercial del passeig Catalunya, 24. L’exposició es podrà visitar de 10 a 20 hores i el lliurament de premis es farà el diumenge a les 12 hores.

Activitats per a tots els públics
Durant el cap de setmana s’han programat moltíssimes activitats de tota mena, amb l’objectiu que tothom, grans i petits, hi tingui el seu espai.
Entre les activitats paral·leles hi ha un Torneig de Petanca dissabte al és 10h als Jardins John Lennon a càrrec del Club de Petanca de Torroella de Montgrí, visites guiades a l’església de Sant Genís tant dissabte com diumenge; exhibició de gimnàstica rítmica dissabte a les 12.30 hores a càrrec del Club Gimnàstic Montgrí; un taller de menjadores d’ocells a càrrec de Gisfera diumenge a les 10.30 i les 12.30; una sortida per conèixer les espècies invasores del Ter a càrrec de Gisfera diumenge a les 16 hores; una tarda de concurs a càrrec de l’AFA del Petit Montgrí diumenge a les 18 hores i un concert amb els cors Sol Ixent, Móndeveus i Anselm Viola diumenge a les 18 hores a l’església de Sant Genís.

Cercaviles i cultura popular
La cultura popular també tindrà un espai destacat a la Fira de Sant Andreu amb la cercavila del Drac dissabte a les 19 hores amb inici al Passeig de l’Església i la cercavila pels carrers de la Vila diumenge a les 12 hores amb inici també al Passeig de l’Església.

Actes paral·lels que es fan dijous, divendres i el Pomatec el dia 2 de desembre
Malgrat que oficialment la fira comença dissabte, hi ha diversos actes que s’escapen del cap de setmana. Dijous 24, Unió de Pagesos ha organitzat una xerrada sobre les novetats del DUN 2023 a les 19.30 hores al seu local. Divendres es presentarà la selecció d’articles anuals de la Revista Emporion al Museu de la Mediterrània a les 18.30 hores i una hora més tard s’inaugurarà l’exposició ‘Viure a mas, en femení, el passat recent, avui i el futur pròxim de la dona al mas’ a la capella de St Antoni, en una exposició organitzada per l’Associació de Masos de Torroella de Montgrí i l’Estartit.
Aquest mateix divendres, coincidit amb el Dia Internacional contra la Violència Masclista es llegirà el manifest contra aquesta xacra social a les 18 hores a la Plaça de la Vila.
L’altra gran acte que s’escapa del cap de setmana de la Fira de Sant Andreu és el Pomatec, que enguany es farà el divendres 2 de desembre. Es tracta de la jornada técnico-econòmica de la poma que organitzen l’Ajuntament i Afrucat, una trobada sectorial de referència. És aquell moment de l’any en què el sector de la poma s’atura i analitza on és i com avança, i si ho fa amb bon ritme d’altres variables, com el consum, el preu, l’exportació i la resta de la producció.

Arxivat com a: Baix Empordà, Comerç, Cultura, Gastronomia, Medi ambient, Societat Etiquetat com a: activitats culturals, agricultura, Ajuntament de Torroella de Montgrí, comerç, concurs, cultura, fira, gossos, historia, Parc Natural del Montgrí, patrimoni, productes de proximitat, ramaderia, societat, Torroella de Montgrí, visites guiades

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

#josocemporda
#joemplantoalemporda

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

Magnífica aixecada de #castells aquest matí dura Magnífica aixecada de #castells aquest matí durant la celebració de #castellum 4ª Fira de l'Oli de #fontanilles, amb les actuacions de les colles @marrecs, @collacastellerafigueres i @minyons.sc
#castellers #castellumfontanilles #fires #firadeloli #olidelemporda #baixemporda #costabrava #cultura #patrimoni
Revista del Baix Empordà celebra el seu 20è aniv Revista del Baix Empordà celebra el seu 20è aniversari! I per celebrar-ho com cal, a partir de la setmana que ve ja podreu trobar a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda els nous números de @rbaixemporda i Empordà Gastronòmic, "Espies a la Costa Brava" i "Xefles". Moltes gràcies per acompanyar-nos tots aquests anys!
#premsacomarcal #20anys #aniversari #revistes #cultura #historia #patrimoni #natura #espies #costabrava #espiesalacostabrava #gastronomia #cuinacatalana #cuinatradicional #xefles
#8demarç #diainternacionaldona #dones #igualtat #8demarç #diainternacionaldona #dones #igualtat
"Natura i territori: Una qüestió d'ous", de @ram "Natura i territori: Una qüestió d'ous", de @ramotgarcia (President del @grupnaturasterna) amb fotografies de @rosamatesanz. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #natura #naturasterna #ocells #ocellscatalans #fauna #faunacatalana #costabrava #valldaro #premsacomarcal
"La mirada pòstuma, fotografia post mortem de fon "La mirada pòstuma, fotografia post mortem de fons i col·leccions empordaneses", de @gabrielmartinroig. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous"
#cultura #historia #fotografia #fotosantigues #fotografiapostmortem #postmortem #emporda #claudevolta #arxius #premsacomarcal
"La Bisbal celebra els 700 anys del mercat", de Jo "La Bisbal celebra els 700 anys del mercat", de Jordi Frigola (Escriptor i historiador). Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous"
#labisbaldempordà #mercats #cultura #historia #aniversari #700anys #comerç #km0 #imatgesantigues #fotosantigues #costabrava #premsacomarcal
Canana a l'americana", d'Abraham Simon-Ferré (Act Canana a l'americana", d'Abraham Simon-Ferré (Activista de la cuina tradicional). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #empordagastronomic #gastronomia #cuinamarinera #cananes #receptes #lacuinadelpeix #km0 #cuinacatalana #cuinatradicional #costabrava #premsacomarcal
"El Collet de Sant Antoni, la nostra petita Pompei "El Collet de Sant Antoni, la nostra petita Pompeia", d'Evarist Puig (escriptor). Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #santantonidecalonge #calongeisantantoni #patrimoni #historia #arqueologia #mónromà #culturaromana #costabrava #premsacomarcal #raconsemporda #raconscostabrava #queboniceslempordà #paisatgesdecataluya
"La família @boca_dolca", de Jazima Caballero. Po "La família @boca_dolca", de Jazima Caballero. Podeu llegir l'article complet al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #calongeisantantoni #santantonidecalonge #gastronomia
#bocadolça #emporda #costabrava #restaurants #menjardecollons #premsacomarcal
Santa Cristina de Corçà és una de les cinc esgl Santa Cristina de Corçà és una de les cinc esglésies romàniques de l'@ajuntamentcorca juntament amb Sant Genís de Casavells, Sant Martí de Cassà de Pelràs, Sant Joan de Matajudaica i Sant Julià de Corçà. Les trobareu a l'article "Les esglésies romàniques de Corçà", de Pau Roig, al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #corça #casavells
#cassàdepelràs #matajudaica #patrimoni #artromanic #romàniccatalà #cultura #historia #espaismedievals #costabrava #premsacomarcal
"El @cellermaseugeni de Calonge, 400 anys d'histò "El @cellermaseugeni de Calonge, 400 anys d'història", de Pau Roig. Trobareu l'entrevista sencera amb Martí Darnaculleta al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #calonge #calongeisantantoni #videcalonge #vinsempordanesos #videpagès #gastronomia #enoturisme #vinyes #cellers #doemporda #costabrava #premsacomarcal
Monument de benvinguda als visitants que el batlle Monument de benvinguda als visitants que el batlle de Calonge Patrici Clara va fer col·locar a l'entrada del poble l'any 1923, amb un armariet amb llibres. És una de les imatges que il·lustren l'article "Calonge, Poble de Llibres. La primera booktown de Catalunya", de Víctor Pou (Professor de l'IESE Business School i de la UIC). El trobareu al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #calonge #calongepobledellibres #calongeisantantoni #pobledellibres
#booktown #llibres #cultura #llibreries #costabrava #premsacomarcal
Sopa de rap amb les seves mandonguilles, de @quimc Sopa de rap amb les seves mandonguilles, de @quimcasellas.casamar (xef del restaurant @casamarllafranc a @visitapalafrugell). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #gastronomia #cuinacatalana #cuinamarinera #cuinaempordanet #sopesibrous #sopadepeix #rap #receptes #menjardecollons #llafranc #costabrava #premsacomarcal #empordagastronomic
Nen sostenint un cèrcol de metall amb el qual es Nen sostenint un cèrcol de metall amb el qual es podia jugar a la rutlla. Imatge de l'any 1918 de l'Arxiu Comarcal del Baix Empordà (col·lecció Emili Casas) que il·lustra l'article "Jocs i joguines", de Jordi Frigola i Arpa (Historiador i escriptor). El podeu llegir al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #jocs #jocsinfantils #seglexx #1918 #infants #labisbaldempordà #fotosantigues #arxius #costabrava #premsacomarcal
Caldo de camagrocs amb farcell de col farcida de c Caldo de camagrocs amb farcell de col farcida de carn i clova, de @tomasbrull (xef de @lacalataverna a @visitpalamos). Podeu trobar aquesta i moltes altres receptes al número 25 d’Empordà Gastronòmic, “Sopes i brous”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, “Infants d’ahir i d’avui” #gastronomia #cuinacatalana #cuinaempordanesa #cuinaempordanet #receptes #empordagastronomic #boletsdecatalunya #camagrocs #sopesibrous #costabrava #premsacomarcal
"L’Hogar Alemán de S’Agaró, una aproximació "L’Hogar Alemán de S’Agaró, una aproximació econòmica en temps de Postguerra”, de @francesc.bosch.torrent (Historiador i escriptor). Podeu llegir l’article complet al número 79 de la @rbaixemporda, “Infants d’ahir i d’avui”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d’Empordà Gastronòmic, “Sopes i brous” #historia #cultura #patrimoni #seglexx #nazisme #franquisme #sagaro #santfeliudeguixols #anys40 #costabrava #rafaelmasó
"Amanida de col macerada amb cítrics, arbequina i "Amanida de col macerada amb cítrics, arbequina i flors amb verat semi curat”, de @iolandabustos (xef biodinàmica, especialista en flora comestible). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 25 d’Empordà Gastronòmic, “Sopes i brous”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, “Infants d’ahir i d’avui” #empordagastronomic #gastronomia #cuinacatalana #cuinaambflors #cuinatradicional #receptes #floracatalana #costabrava #premsacomarcal
Mossèn "Gumersindo" Vilagran va crear una escola Mossèn "Gumersindo" Vilagran va crear una escola mixta a Bell·lloc, va ajudar a restaurar diversos jaciments prehistòrics... Imatge de l'@arxiu_santacristina que il·lustra l'article "La infància a Romanyà de la Selva al segle XX", de @gloriajaraalberti. El trobareu al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #romanyadelaselva #santacristinadaro #educació #ensenyament #cultura #historia #infants #infancia #patrimoni #seglexx #costabrava #premsacomarcal
Carme Àvila i @carmeferres, promotores del fumet Carme Àvila i @carmeferres, promotores del fumet de peix "La Mar de Dones". Podeu llegir l'entrevista de Jazmina Caballero amb @teresaferres64, una de les fundadores de la cooperativa @lamardedones, al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #sopesibrous #fumet #peix #pesca #pescadors #gastronomia #cuinamarinera #cuinatradicional #km0 #palamos #costabrava
"Josep Dalmau i Carles, fill de Sant Cebrià dels "Josep Dalmau i Carles, fill de Sant Cebrià dels Alls", de @narcissubirana. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #santcebriàdelsalls
#Gavarres #educació #ensenyament #infants #cultura #historia #seglexx #costabrava #premsacomarcal

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · www.empordagastronomic.cat
BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa