• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

La Fira Nadalenca de Palamós fa lliurament d’11.500 euros per a projectes adreçats a persones discapacitades psíquiques de la comarca

2 de Febrer de 2020

Palamós.- L’Associació Fira Nadalenca de Palamós i el grup teatral Els Cosinets van realitzar dijous el lliurament d’11.500 euros, resultant de la recaptació aconseguida amb les activitats solidàries organitzades durant el mes de desembre passat i que tenen com a objectiu recaptar fons a benefici de projectes i entitats que treballen amb persones discapacitades psíquiques del Baix Empordà.

Aquest acte va tenir lloc a les 19 hores al Mas del Vent, propietat del Grup Brugarol, vinculat a la plataforma cultural-social Focus Engelhorn, una de les principals entitats avaladores del projecte de Fira Nadalenca, i va comptar amb la participació de l’alcalde de Palamós, així com de bona part de les entitats, associacions, escoles i empreses de Palamós que col·laboren en l’organització de la tradicional Fira Nadalenca.
Durant aquest acte es va fer el lliurament dels xecs bancaris acreditatius de la donació, amb l’import sol·licitat per les entitats receptores, necessari per fer a poder efectius els respectius projectes. Concretament 4.500 euros a l’Associació Afatram; 4.000 euros a l’Associació Trampolí; i 3.000 euros a l’Ampa de l’escola d’educació especial Els Àngels.

Destí solidari dels diners
Aquestes aportacions econòmiques s’han destinat enguany als següents projectes que beneficien les persones discapacitades psíquiques d’aquestes entitats: El projecte de l’Ampa de l’escola Els Àngels es basa en el finançament de les despeses generades per a l’adquisició del material necessari per a la realització d’un projecte pedagògic basat en l’aprenentatge mitjançant la utilització de la llum i els seus recursos. El material utilitzat es basa principalment en elements que projecten aquesta llum o bé que la transformen.
Amb el nom de “Pedagogia de la llum” aquest projecte permet als alumnes de l’escola aprendre a través dels sentits, amb el joc, l’experimentació, la investigació i la comprovació del que passa al seu voltant. En aquest aprenentatge l’alumne ha de focalitzar l’atenció en la llum i es potencia la seva concentració. Es treballa el sentit de la vista i l’ambient que es crea afavoreix la relaxació.
El projecte de l’Associació Afatram es basa a fomentar activitats que permetin la integració i la inclusió social de les persones adultes amb discapacitat intel·lectual al Baix Empordà, utilitzant els mateixos recursos i de manera conjunta amb les persones sense discapacitats psíquiques.
Per això l’Associació Afatram impulsa un projecte que permet la participació de les persones amb discapacitats intel·lectuals usuàries del centre ocupacional Tramuntana, en diversos tallers i en entorns normalitzats, adreçats a la resta de la població.
La proposta es basa en l’organització de quatre tallers (ioga, tai-txi, zumba i pilates) destinats a 20 usuaris del centre ocupacional i obert al públic en general, amb la qual cosa s’està potenciant activitats inclusives per a persones amb discapacitat intel·lectual, fent visible aquest col•lectiu, promovent activitats que ajudin a la seva socialització i compartint espais de lleure amb persones que no tenen discapacitat. Aquest projecte permet potenciar l’activitat física de les persones amb discapacitats intel·lectuals, aconseguint un major benestar físic i emocional, així com la millora de les seves relacions i la inclusió social.

El projecte de l’Associació Trampolí va destinat a poder cobrir les necessitats de les persones amb discapacitat psíquica sense documentació que hi ha a la comarca. En els darrers anys s’han detectat, cada vegada més, l’arribada al Baix Empordà de famílies immigrants sense documentació que busquen una millor vida, i en alguns casos, membres d’aquestes famílies són persones amb discapacitat psíquica. Aquestes persones necessiten urgentment poder accedir a algun centre o entitat per a rebre suport per al seu desenvolupament, per a millorar la comunicació, començar a tenir i ampliar la xarxa de contactes; però irònicament aquestes persones que són les que necessiten més suport, pel fet que no tenen documentació se’ls tanquen moltes portes.
En l’actualitat l’Associació Trampolí ha acollit persones en aquesta situació provinents de municipis com Palafrugell, Pals, Bellcaire, La Bisbal d’Empordà, Ullà i Sant Feliu de Guíxols. Per a poder donar sortida a aquestes necessitats es requereix adquirir un vehicle mitjançant el qual realitzar el transport diari d’aquestes persones fins al centre, així com contractar un monitor perquè realitzi la ruta. Per a donar cabuda a aquests nous usuaris també caldria poder ampliar les instal·lacions del centre el Trampolí, que actualment ja es troba en una situació de certa saturació, ampliant les instal·lacions, mitjançant la realització d’un tancat al pati exterior que cobreixi la urgència d’una nova aula.

Més de 40 anys de solidaritat
La Fira Nadalenca de Palamós va celebrar el passat 15 de desembre, la 43a edició d’aquesta activitat solidària que amb la col·laboració d’entitats, associacions, escoles i particulars de la vila posa a la venda productes tradicionals de Nadal i organitza sortejos de quadres, amb l’objectiu de recaptar fons econòmics per fer possible els projectes destinats a la millora de la qualitat de vida de les persones discapacitades psíquiques de la comarca.

L’aportació de Front al Mar i del grup teatral Els Cosinets
La Fira Nadalenca també ha comptat un any més amb l’aportació dels socis de l’entitat local Front al Mar (2.500 euros) així com la destacada col·laboració de la companyia de teatre infantil Els Cosinets, que varen programar, durant el passat mes de desembre, diverses activitats escèniques a La Gorga.

Col·laboració de la plataforma Focus Engelhorn
Per sisè any consecutiu l’Associació Fira Nadalenca també ha obtingut la destacada aportació de 3.000 euros de de la plataforma cultural i social, Focus Engelhorn, liderada per la família Engelhorn.

Agraïment a tota la societat palamosina
L’entitat palamosina Associació Fira Nadalenca de Palamós i el grup local de teatre Els Cosinets agraeixen un any més la participació i col·laboració de tot el municipi, en una generosa mostra de solidaritat que fa possible, any rere any, millorar la qualitat de vida de les persones discapacitades psíquiques del Baix Empordà.

Arxivat com a: Baix Empordà, Cultura, Salut, Societat Etiquetat com a: ajuntament de Palamós, cultura, discapacitat, donació, fira nadalenca, palamós, Salut, serveis, societat, solidaritat

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

#josocemporda
#joemplantoalemporda

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

Treballadors de la fàbrica Conrado Vilar de @calo Treballadors de la fàbrica Conrado Vilar de @calongesantantoni a la dècada de 1930. Autor desconegut, fons Josep Fort. És una de les imatges que il·lustren l'article "Visió històrica de la fàbrica de suro de can Conrado Vilar" de Víctor Pou, que trobareu al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#suro #calongeisantantoni #fabrica #historia #industria #seglexx #fotosantigues #costabrava #gavarres #premsacomarcal
El congre, sabor i tradició en hores baixes", d'A El congre, sabor i tradició en hores baixes", d'Alfons Garrido (@museudelapesca de @visitpalamos). Podeu llegir l'article complet al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#empordagastronomic #gastronomia #pesca #congre #cuinamarinera #cuinatradicional #cuinadepescadors #peix #palamós #costabrava #premsacomarcal
La barraca de les Rabioses és un dels 554 element La barraca de les Rabioses és un dels 554 elements patrimonials que recull fins ara l'inventari de patrimoni cultural del Parc natural del Montgrí @pnmmbt realitzat per l'arqueòleg Ferran Codina. Tota la informació al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#montgri #parcnaturaldelmontgrí #torroellademontgri #ullà #bellcairedemporda #lescala #patrimoni #patrimonicultural #pedraseca #cultura #historia #costabrava #premsacomarcal
"Cocotxes de bacallà amb pil-pil, all, bitxo i tòfona", de Dovarly Muñoz i Miguel Garcia (xefs del restaurant @kaospalamos a @visitpalamos). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaix, "Espies a la Costa Brava"
#empordagastronomic #gastronomia #cuinacatalana #receptes #bacalla#cocotxas #palamos #costabrava #premsacomarcal
Foto de Santa Cristina d'Aro de Pere Rigau Roch de Foto de Santa Cristina d'Aro de Pere Rigau Roch de la dècada de 1940 feta des de Salom. És una de les imatges que il·lustren l’article “Santa Cristina d’Aro a finals del segle XIX” de @gloriajaraalberti, que trobareu al número 80 de la @rbaixemporda, “Espies a la Costa Brava”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d’Empordà Gastronòmic, “Xefles"
#santacristinadaro #seglexx #historia #territori #fotosantigues #queboniceslempordà #costabrava #premsacomarcal
"Musclos amb salsa marinera", de @quimcasellas.cas "Musclos amb salsa marinera", de @quimcasellas.casamar (xef del restaurant @casamarllafranc a @visitapalafrugell). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaix, "Espies a la Costa Brava"
#empordagastronomic #gastronomia #musclos #cuinamarinera #receptes #costabrava #premsacomarcal
El Cabo San Vicente des del passeig marítim de @v El Cabo San Vicente des del passeig marítim de @visitpalamos (1967). Imatge del Fons Collell que il·lustra l'article "Creuers turístics a Palamós (1928-2022)", de @joaquimserrabech (Associació Gironina d'Amics de la Mar). El trobareu al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#palamós #passeigdemar #turisme #creuers #historia #costabrava #fotosantigues #premsacomarcal
"Arròs carnaroli, galta de vedella, tòfona, roma "Arròs carnaroli, galta de vedella, tòfona, romaní i xocolata", de @jordvallespi (xef del restaurant @pahissadelmas a @visitpals). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#empordagastronomic #gastronomia #pals #arrosdepals #cuinacatalana #cuinaempordanesa #receptes #costabrava #premsacomarcal
"Vestint la Mort: evolució històrica del vestuar "Vestint la Mort: evolució històrica del vestuari de la Dansa de la Mort de la @processo_verges", de @francesc.bosch.torrent (Professor d'història i cronista). Podeu llegir l'article complet al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#verges #setmanasanta #dansadelamort #processo #cultura #historia #tradició #vestuari #costabrava #premsacomarcal
"Conill a la caçadora amb carxofes, cansalada fre "Conill a la caçadora amb carxofes, cansalada fresca i cargols", de @tomasbrull (xef de @lacalataverna a @visitpalamos). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#gastronomia #cuinatradicional#menjardecollons #cuinaempordanesa #cuinaempordanet #receptes #conill #carxofes #cargols #costabrava #premsacomarcal
"Art romànic: Sant Iscle d'Empordà", de Pau Roig "Art romànic: Sant Iscle d'Empordà", de Pau Roig. Podeu llegir l'article complet al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#artromanic #romàniccatalà #esglesiesdecatalunya⛪️ #cultura #patrimoni #patrimonicultural #costabrava #queboniceslempordà #premsacomarcal
"Truita vaga de margaridetes i espàrrecs de marge "Truita vaga de margaridetes i espàrrecs de marge", de @iolandabustos (xef biodinàmica especialitzada en flora comestible). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d’Empordà Gastronòmic, “Xefles”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de la @rbaixemporda, “Espies a la Costa Brava”
#empordagastronomic #gastronomia #cuinaambflors #flors #cuinacatalana #cuinatradicional #receptes #truita #esparrecsdemarge #costabrava #premsacomarcal
"Natura i territori: Els espies de la nit", de @ra "Natura i territori: Els espies de la nit", de @ramotgarcia (President del @grupnaturasterna) i fotografies de @rosamatesanz. Podeu llegir l'article complet al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#espiesalacostabrava #fauna #ocells #ocellscatalans #gamarus #natura #naturasterna #patrimoninatural #costabrava #valldaro #premsacomarcal
"En aquesta equació màgica de la cuina empordane "En aquesta equació màgica de la cuina empordanesa del ‘mar i muntanya’ el mar per mi sempre hi té un pes més destacat”. Podeu llegir l’entrevista de Pau Roig amb el xef @enricherce, autor de “Deliciós mar” (@cossetaniaedicions), al número 26 d’Empordà Gastronòmic, “Xefles”, ja la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, “Espies a la Costa Brava”
#gastronomia #cuinamarinera#pesca #pescadors #cuinamarimuntanya #cuinaempordanesa #xef #llibres #receptes #premsacomarcal
#primavera #flors #natura #espaisnaturals #roselle #primavera #flors #natura #espaisnaturals #roselles #colza #baixemporda #costabrava
Tomba de Richard Schwenke al cementiri de Sant Fel Tomba de Richard Schwenke al cementiri de Sant Feliu de Guíxols. És una de les imatges que il·lustren l'article "Nazis a S'Agaró i Sant Feliu de Guíxols", d'@enigma_jorgerios, que trobareu al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#espiesalacostabrava #nazisme #seglexx #1940s #santfeliudeguixols #sagaro #historia #memoriahistorica #costabrava
"AnXoves: Ximpleries eiXelebrades a les Xarxes": l "AnXoves: Ximpleries eiXelebrades a les Xarxes": l'activista de la #cuinatradicional @abrahamsimon7932 analitza les bajanades sobre les anxoves confitades que circulen per les xarxes socials i Internet. Podeu llegir l'article complet al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#gastronomia #cuina #cuinaempordanesa #pesca #pescadors #anxoves #xarxessocials #internet
La Dansa de la Mort, la màgia esfereïdora del #d La Dansa de la Mort, la màgia esfereïdora del #dijoussant a #verges 
#dansadelamort #setmanasanta #processo #cultura #patrimoni #tradicions #baixemporda #lotempsesbreu #neminiparco
Paul Fidrmuc i la seva piragua plegable "Don Tonto Paul Fidrmuc i la seva piragua plegable "Don Tonto" a la platja de Tamariu. És una de les imatges que il·lustren l'article "Un espia alemany a Tamariu" de Ramir Lacasa, que trobareu al número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#espiesalacostabrava #nazisme #seglexx #segonaguerramundial #fotosantigues #piragüisme #costabrava #espiesalacostabrava #historia #premsacomarcal
"Les societats gastronòmiques catalanes i basques "Les societats gastronòmiques catalanes i basques", de @marti.sabria. Podeu llegir l'article complet al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#xefles #empordagastronomic #societatgastronòmica#cuinatradicional #gastronomia #menjardecollons #fotosantigues #seglexx #costabrava #premsacomarcal #20anys
This error message is only visible to WordPress admins

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · www.empordagastronomic.cat
BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa