La Fundació “la Caixa” col·labora amb la Fundació Jordi Comas Matamala per dur a terme accions de caràcter social

Castell-Platja d’Aro

La Fundació “la Caixa”, a través de CaixaBank, ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació Jordi Comas Matamala per impulsar les activitats de caràcter social al territori gironí.

La principal activitat d’enguany de la Fundació Jordi Comas en l’àmbit social, ha estat el Campus d’Ocupabilitat per a setze joves ex tutelats i els seus vuit monitors.
El campus ha tingut lloc el primer trimestre d’enguany amb l’objectiu de formar professionalment aquestes persones en els àmbits de l’hoteleria i restauració, en el marc del projecte Joves Futur + de la Fundació Barça, que rep el suport de la Fundació “la Caixa”.
Els participants són joves ex tutelats d’entre 18 i 25 anys, provinents de set entitats socials diferents, que ja no compten amb la tutela de l’Administració per haver assolit la majoria d’edat. A través d’aquest programa d’inserció sociolaboral, s’afavoreix la inclusió professional i social d’aquests joves que poden gaudir d’un acompanyament integral i individualitzat, que facilita una emancipació plena, i poden optar a un futur amb dignitat.
El campus proporciona formació intensiva i pràctica en un entorn real de feina, on es treballa específicament en diferents àmbits de l’hoteleria com ara servei de sala, neteja, jardineria i manteniment. En aquest cas, es busca que els joves visquin el dia a dia d’una empresa hotelera, adquireixin hàbits de feina i, al mateix temps, puguin posar a prova les seves habilitats de cara a una possible opció d’ocupabilitat en aquest sector.
A través de l’àmplia xarxa d’oficines de CaixaBank, la més gran d’Espanya, els professionals poden detectar les necessitats més urgents i properes de cada territori, i canalitzar les ajudes de la Fundació “la Caixa” dirigides a donar resposta a aquestes necessitats. El 2023, es van donar suport gairebé 5.850 projectes de més de 5.300 entitats socials.

La fundació Jordi Comas Matamala
La Fundació privada Jordi Comas Matamala es va constituir el 24 d’abril de 2015 a Castell- Platja d’Aro i el seu patronat està presidit per la senyora Carme Hospital i Poch.
Una de les raons de ser de la fundació és la de continuar teixint la xarxa de complicitats que en Jordi Comas va bastir al voltant del turisme com a fet transversal i de gran importància en la nostra societat.
La fundació, per tant, té per objecte el manteniment de la seva memòria i el seu compromís cap a la Costa Brava, tot desenvolupant iniciatives i activitats per promoure i crear un marc permanent de pensament que aporti al món del turisme un seguit de pautes i orientacions que l’ajudin a progressar, conèixer i debatre les tendències del turisme en constant evolució, traslladar a les empreses i a les institucions el coneixement obtingut, promoure el valor del capital humà en l’activitat turística i fomentar el diàleg entre el sector turístic i els diferents actors socials per tal de crear consciència sobre la seva transversalitat.

Tags: Castell-Platja d’Aro, col·laboració, comerç, conveni, formació, Fundació Jordi Comas, hostaleria, inserció laboral, obra social "La Caixa", ocupació, restauració, societat, turisme

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Estiu al museu a Sant Feliu: obertura de la caseta de salvament i programa d’activitats d’estiu
Notícia següent
Els Mossos investiguen dos casos d’abusos sexuals a Palamós durant la revetlla de Sant Joan

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes