La Fundació “la Caixa”, a través de CaixaBank, col·labora amb l’Aula Gastronòmica de l’Empordà, que ha acollit i format en matèria de cuina i sala en restaurant i bar, un total de 17 persones en situació de risc d’exclusió social.
El curs, que s’ha dut a terme del 4 al 15 de novembre, ha estat dirigit pel formador Juli Pila Nicolás, i ha transmès als participants diverses nocions, tant teòriques com pràctiques, de les professions de cuina i de sala, incloent formació de manipulació d’aliments. El temari ha tractat punts com l’organigrama d’un restaurant; el tall de peix, carn i verdures; la mise en place; la maquinària i l’utillatge a sala i cuina; la barra i el servei; la presa de comandes; o les elaboracions de receptes amb carn, peix i vegetals, a més de postres.
Des de la borsa de treball de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre es posarà a disposició dels seus establiments associats els currículums de les 17 persones que han assistit a la formació. Aquest programa formatiu és un win-win per a treballadors i empreses ja que poden ser una bona resposta a les creixents dificultats que té el sector per trobar personal.
A través de l’àmplia xarxa d’oficines de CaixaBank, la més gran d’Espanya, els professionals poden detectar les necessitats més urgents i properes de cada territori, i canalitzar les ajudes de la Fundació “la Caixa” dirigides a donar resposta a aquestes necessitats. El 2023, es van donar suport gairebé 5.850 projectes de més de 5.300 entitats socials.