La Fundació Oncolliga Girona fa una donació de més de 36.000 € a l’Hospital de Palamós

Palamós

La Fundació Oncolliga Girona i Serveis de Salut Integrats Baix Empordà han presentat aquest dimarts al matí el nou material adquirit amb el donatiu de 36.060 € de l’Oncotrail 2023.

Amb la donació de l’any 2023 s’ha pogut implementar el projecte de micropigmentació de l’arèola de mugró per a pacients afectades de càncer de mama –al qual s’hi destinat un import de de 6.192 €– i comprar un videocolonoscop (per un import de 29.868 €). En la darrera cursa es van recaptar un total 388.845 € dels quals 189.483 s’han destinat a cobrir necessitats dels diferents hospitals gironins.
El donatiu d’Oncolliga 2023 se suma als que l’Hospital de Palamós ha rebut en totes les edicions anteriors d’Oncotrail. En total han estat 281.060 € que s’han destinat a adquirir equips per a millorar o bé la detecció i diagnòstic de càncer o bé el confort dels pacients.
El videocolonoscop permet la correcta visualització de l’interior del colon i possibilita diagnosticar a temps lesions que poden ser ressecades per aquesta mateixa via; o be biopsiar lesions tumorals precoces.
La micropigmentació de l’arèola de mugró és una tècnica estètica adreçada a aquelles pacients afectades per un càncer de mama a qui s’ha fet una mastectomia. Suposa el darrer esglaó de la reconstrucció mamària i es realitza després de finalitzar tots els tractaments oncològics.

La col·laboració Oncolliga i Hospital de Palamós
Més enllà de l’aportació puntual de diners provinents dels donatius de l’Oncotrail, la Fundació Oncolliga col·labora des de fa anys amb l’Hospital de Palamós per oferir diversos serveis d’ajuda i suport als malalts de càncer i als seus familiars, com per exemple el servei d’estètica oncològica, l’atenció psicològica, el banc de perruques solidàries, els grups de gimnàstica, marxa nòrdica o el servei de fisioteràpia a domicili.

Participació activa de SSIBE a l’Oncotrail
Per la seva part, SSIBE participa activament amb la prova amb equips de corredors des del primer any, essent una de les empreses que hi aporta més equips participants. En aquests 10 anys, s’hi ha inscrit 58 equips i prop de 450 corredors. El 2023 s’hi van inscriure 8 equips i 64 corredors. Aquest any, en la seva 11a edició, comptarà de nou amb 8 equips.

Què és l’Oncotrail?
L’Oncotrail és un repte esportiu i solidari que va néixer l’any 2013, per tant el pròxim mes d’octubre se’n celebrarà la onzena edició. La prova es disputa per equips i consisteix a recórrer 100km per corriols de la Costa Brava i les Gavarres, amb sortida i arribada a Palafrugell. Cada equip ha de fer un donatiu mínim de 1.000 euros per poder participar a la prova i gràcies a la participació de voluntaris i patrocinadors, tot el que es recapta es destina íntegrament a l’objectiu solidari del repte: millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars. Des de la primera edició fins ara, s’han recollit més de 2.350.000 euros.

Tags: càncer, col·laboració, donació, Fundació Oncolliga Girona, hospital de palamós, Oncotrail, Salut, serveis, societat, solidaritat, SSIBE
Notícia anterior
Concert de Swing a càrrec del Professor Cunningham and his old school al Fraternal de Palafrugell
Notícia següent
VIII Jornada Turisme, Territori i Societat de la Fundació Jordi Comas Matamala

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes