VIII Jornada Turisme, Territori i Societat de la Fundació Jordi Comas Matamala

Palafrugell

L’Auditori de Cap Roig, a Calella de Palafrugell, acollirà dijous vinent més de 150 assistents per tractar temes d’alt interès pel turisme, el territori i la societat en motiu de la vuitena Jornada de la Fundació Jordi Comas Matamala “Turisme, Territori i Societat (TTS)”.

La jornada d’aquest 2024 es torna a estructurar en 4 taules temàtiques sobre aspectes que avui incideixen plenament en la indústria turística, des de diferents vessants.
La primera taula tractarà sobre el valor de l’oferta gastronòmica i enològica d’un territori per a la generació d’una imatge de marca de destinació amb més valor afegit.
Sara Pérez, faedora de vins al Priorat i el Montsant, i Joan Roca, cuiner i empresari gironí, analitzaran el paper que ambdues propostes han tingut el prestigi de marques com Priorat i Empordà. Aquesta conversa estarà conduïda per Cristina Jalonch, responsable de gastronomia i vins a La Vanguardia.
La segona taula, moderada per Xavier Grasset, director del Més 324 de Televisió de Catalunya, comptarà amb la participació d’Ignasi Armengol, director general de la Fundació Barcelona capital nàutica, i Salvador Sunyer, director de Temporada Alta a Girona i comarques gironines, per a valorar la incidència en l’afluència a determinats territoris turístics, a posteriori dels esdeveniments i aproximar-nos a la rendibilitat d’aquestes despeses.
La tercera de les taules dirigida per Antoni Bassas, del diari Ara, tractarà del paper present i futur de la xarxa ferroviària en el transport turístic de mig recorregut. Comptarà amb dos experts d’alt nivell com són Isabel Pardo de Vera, ex presidenta d’ADIF, i Pere Macias, comissionat pel traspàs integral de rodalies a Catalunya.
Clourà aquesta edició del TTS una taula per parlar de l’ús de l’aigua en els territoris turístics, amb Jorge Manent, director d’AGBAR, i Jordi Morató, director de la càtedra UNESCO de sostenibilitat de UPC, moderats per Enric Sierra, sotsdirector de La Vanguardia.
El relat resum del que s’hagi durant el matí, correrà càrrec del conseller en funcions de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, que és patró de la Fundació Jordi Comas Matamala.
Conduirà l’acte el periodista Josep Puigbó, patró de la Fundació Jordi Comas, i serà retransmès per streaming a través del canal de YouTube de la Fundació i, també en directe, per Televisió Costa Brava.

Tags: aigua, Calella de Palafrugell, comerç, Fundació Jordi Comas, gastronomia, gestió, jornades, medi ambient, mobilitat, sector turistic, societat, territori, turisme
Notícia anterior
La Fundació Oncolliga Girona fa una donació de més de 36.000 € a l’Hospital de Palamós
Notícia següent
El Consorci de les Gavarres demana regular “urgentment” l’accés al massís per l’increment d’usuaris els darrers anys

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes