La Generalitat inicia l’expropiació de l’estany de Vilaüt, dins la reserva integral dels Aiguamolls de l’Empordà

Pau (ACN).- La Generalitat ha iniciat l’expropiació forçosa de l’estany de Vilaüt, situat dins la reserva natural integral dels Aiguamolls de l’Empordà.

La secretària d’Acció Climàtica, Anna Barnadas, ha remarcat que és un pas important per recuperar aquest espai, que forma part d’un sistema d’estanys d’aigua dolça amb alts valors ecològics però que els darrers anys ha estat sec i no s’ha pogut reomplir per un desacord amb la propietat. Barnadas ha explicat que han intentat comprar els terrenys i, també, han explorat l’opció de fer una permuta però no ha estat possible tancar cap acord. Per això, han resolt engegar aquest procediment per garantir el manteniment d’un paratge important com a zona d’alimentació i reproducció d’espècies amenaçades.

Tags: aigua, Aiguamolls de l'Empordà, Alt Empordà, desacord, espais naturals, estany, expropiació, medi ambient, natura, propietaris, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La Colla Gegantera Ganxona recupera una antiga festivitat local, que se celebrava per Sant Sebastià i feia sortir cavallets i una figura anomenada popularment “home dels coixins”
Notícia següent
Es determina la rellevància del procés productiu dels taps de suro en la seva permeabilitat i la influència en l’evolució del vi

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes