La màgia del número 12 a Santa Cristina

Glòria Jara i Albertí

Santa Cristina d’Aro.- Les nostres vides estan impregnades de signes que representen un nombre entès com a concepte matemàtic. Aquests tipus de signes els anomenem números. Uns ens podem semblar més simpàtics que altres però tots els números són màgics.

A l’octubre del 2021 Josep Mª Corretger i Canós, enginyer industrial, va dedicar la seva conferència a parlar de la màgia del número 7. Dos anys i mig després dedicarà la primera conferència del 2024 a parlar de la màgia que té el número 12. Aquesta vegada es centrarà en el concepte, el significat i les propietats del 12 però també explicarà diverses situacions aplicades a camps tan diferents com a la ciència, història, religió, cinema… La conferència tindrà lloc el proper dissabte 27 de gener, a les 7 de la tarda, a la sala d’exposicions “la Caixa” de Santa Cristina d’Aro.
La programació de conferències dels Amics de La Casa Màgica seguirà amb “La màgia de la pintura figurativa” (24 de febrer), “La màgia de viure en comunitat” (30 de març), “La màgia de l’aurora boreal” (27 d’abril), “La màgia de la poesia d’en Joan Vinyoli” (25 de maig), “La màgia de la intel·ligència artificial” (29 de juny), “La màgia de les cúpules” (28 de setembre), “La màgia dels bolets” (26 d’octubre), “La màgia de la Sagrada Família” (30 de novembre) i “La màgia de la creació d’aigua líquida” (21 de desembre). Totes aquestes conferències compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, “la Caixa”, els Serveis Territorials de Girona del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i La Casa Màgica –col·lecció Xevi.

Tags: amics de la casa màgica, ciència, conferència, cultura, historia, màgia, matemàtiques, Santa Cristina d'Aro, societat
Notícia anterior
El Premi de la Ceràmica de la Bisbal torna al calendari ciclista per celebrar la seva 41a edició
Notícia següent
L’Ajuntament de Palafrugell posa a disposició de la ciutadania enquestes per avaluar els serveis públics

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes