La patronal Foeg reclama al Govern que no “vengui fum” i sigui “conseqüent amb l’evident manca de recursos públics”

Girona (ACN).- La Foeg reclama al Govern que no “vengui fum” i sigui “conseqüent amb l’evident manca de recursos públics“.

Assegura que la situació viscuda amb els ajuts de 2.000 euros per a autònoms ha estat la d’un autèntic “desgavell” i “desastre“, que encara ha generat més “frustració” als afectats per la pandèmia. La patronal gironina entén que cal millorar el finançament per a Catalunya, però també reclama a la Generalitat ser “molt més clara” a l’hora d’explicar què pot cobrir amb els recursos actuals, i no “generar falses expectatives“. En aquesta línia, la Foeg demana concentrar esforços a ajudar autònoms i micropimes i permetre “la reobertura immediata” de l’oci, la restauració i la cultura perquè els tres sectors estan “a punt del col·lapse“.
La patronal Foeg assegura que el “desgavell” amb el sistema de repartiment de les ajudes a autònoms ha estat “un desastre” que ha generat “encara més frustració” a un sector, ja de per si, molt castigat per les restriccions arran de la Covid-19. “Després de les declaracions i excuses de tots els implicats, la consellera de Presidència ha acabat reconeixent que el problema de fons és que no hi ha prou diners per afrontar l’impacte d’aquesta pandèmia“, subratlla la patronal.
La Foeg comparteix “la necessitat” d’un millor finançament per a Catalunya. Recorda que aquesta és una reclamació “que ve de lluny i que s’ha de reiterar“, però també demana al Govern que sigui “molt més clar de fins a on pot arribar amb els seus recursos“. I que “no generi falses expectatives i actuï en conseqüència“.
Per aquest motiu, la patronal gironina reclama la “reobertura immediata” de l’oci, la restauració i la cultura. Tres sectors –recorda– que es troben “tancats, a punt del col·lapse i que només es poden salvar amb una tornada a l’activitat amb totes els condicions de seguretat necessàries“. A més, la Foeg també exigeix a la Generalitat que “es concentrin tots els esforços a ajudar autònoms i micropimes“.

“La pitjor part d’empresari i treballador”
La Foeg compta amb milers d’autònoms que formen part del gremi d’instal·ladors, de l’associació de la fusta, paletes i petits constructors de la UEC, restauradors, enginyers, comerciants i un llarg etcètera que tenen la pitjor part de ser empresari i la pitjor part de ser treballador“, subratlla la patronal. Per això, recorda, “ara que estan patint aquesta crisi com ningú, no es poden acollir a un ERTO, però tampoc tenen empreses amb múscul econòmic per resistir“.
Aquests autònoms, emprenedors i petits empresaris, són una part molt important de la realitat econòmica d’aquest país i necessiten ajuda“, clama la Foeg. Segons la patronal, “tot és massa greu perquè els nostres representants públics estiguin en contínua campanya electoral: si no hi ha diners, és imprescindible ser transparent i sincer amb allò que es promet i administrar els pocs recursos amb la màxima eficiència“.
És el mínim que ens poden oferir. Tothom i, en particular, les empreses i professionals, tenen dret a una bona Administració; episodis com els d’aquesta setmana no es poden tornar a repetir“, conclou la patronal.

Tags: ajudes, Comarques gironines, comerç, coronavirus, crisi, economia, FOEG, patronal, queixes, restauració, restriccions, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Figueres serà una seu del Mobile Week Catalunya 2021
Notícia següent
Telefónica desplegarà el 5G a 63 municipis de les comarques gironines abans de finals d’any

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes