La Peixera del Terracotta Museu acull l’exposició “Enrajolats” de l’estudi Bussoga

La Bisbal d’Empordà.- En la seva voluntat de promoure la ceràmica artística, aquest divendres el Terracotta Museu i l’Associació de Ceramistes de la Bisbal inauguraran l’exposició de dos ceramistes locals que destaquen pel disseny de les seves peces de ceràmica mural de gran qualitat: Irina Grosu, amb formació especialitzada en Art mural ceràmic en la Universitat nacional d’art “George Enescu” Iasi (Romania), i en Josep Motas, llicenciat en Disseny industrial per la Universitat de Girona i especialitzat en Disseny d’interiors per l’Escola d’Art i Disseny Deià.

Des del 2012, aquests dos creadors presenten la seva obra de forma conjunta sota el nom comercial de Bussoga, un projecte artístic i empresarial que parteix de la ceràmica de revestiment tradicional decorada amb la tècnica de la serigrafia. La serigrafia és una tècnica de gravat d’origen oriental que es va introduir a la ceràmica a meitats dels anys cinquanta del segle XX, i va tenir un paper rellevant en la indústria bisbalenca de revestiment ceràmic durant les dècades dels seixanta i setanta.
Bussoga recupera aquesta tècnica tradicional amb una perspectiva moderna, optant per tirades més curtes i amb un procés més proper a l’artesania. Els seus dissenys presenten peces amb motius que juguen amb la repetició, utilitzant estampats actuals i innovadors, amb un estil influenciat pel Pop Art.
A l’exposició “Enrajolats” trobem un conjunt de peces que es diferencien de la seva producció més habitual. Al costat dels murals amb rajoles serigrafiades, els visitants també podran veure altres tècniques com un mural amb relleu fet a partir de motlles de premuda i on es continua jugant amb el concepte de la repetició. També s’hi exposen peces realitzades a través de la tècnica de l’alicatat, o sigui, utilitzant rajoles cuites i tallades amb alicates que es convinent per formar nous motius, des de peces murals fins a creacions tridimensionals com una taula amb forma de porc.
Actualment, els membres de l’estudi Bussoga compaginen el seu projecte artístic amb la docència, la Irina és professora de la Universitat nacional d’art “George Enescu” Iasi (Romania), i en Josep del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de ceràmica artística i terrisseria que s’imparteix a l’Institut de la Bisbal. Des de la creació del taller, les seves peces s’han pogut veure en exposicions d’arreu de l’estat i d’Europa, com ara a ciutats com Barcelona, Madrid, París, Roma o Iali (Romania), així com en exposicions fora d’Europa com Dubai o Mèxic.
“Enrajolats” es podrà visitar a l’Espai “La Peixera” del Terracotta Museu, la sala d’exposicions gestionada per l’Associació de Ceramistes de la Bisbal, des d’aquest mateix divendres, 19 de gener, fins al 14 d’abril de 2024.

Tags: art contemporani, ceràmica, ceramistes, cultura, exposició temporal, inauguració, La Bisbal d'Empordà, societat, Terracotta Museu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Tot a punt per a la IX edició del Premi Josep Pallach d’Articles Periodístics
Notícia següent
Enxampen un conductor amb 18,9 kg de marihuana i 5 d’haixix amagats a les rodes a la Jonquera

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes