La Policia Local de Palamós imparteix formacions a les escoles per a una mobilitat segura

Palamós

La Policia Local de Palamós ha realitzat durant aquest curs escolar 2023-2024 un programa de formació educativa per a la mobilitat segura als centres escolars del municipi.

La formació s’ha ofert als alumnes d’Infantil 5 (I5) de les diferents escoles de Palamós amb l’objectiu de potenciar la conscienciació del respecte a les normes de seguretat viària.
Aquest programa pedagògic ha estat impartit per la Policia Local de Palamós, mitjançant monitors especialitzats d’educació per a la mobilitat segura, que han estat formats a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.
Sota el títol “La cadireta segura”, la formació impartida als alumnes d’infantil s’ha dividit en tres sessions durant les quals els escolars han pogut participar en diferents activitats que els han ajudat a conèixer la importància de viatjar en automòbil fent ús correcte dels elements de seguretat passiva, com el Sistema de Retenció Infantil (cadireta) i el cinturó de seguretat.
El programa educatiu s’adapta a un sistema pedagògic en el qual es té en compte l’edat dels participants, el seu nivell de comprensió i de coneixements, etc. amb la finalitat que tant la durada de les sessions com els continguts siguin els adequats pels alumnes.
La Policia Local de Palamós ofereix aquest programa per tal de col·laborar amb els centres educatius del municipi exposant als alumnes situacions i exemples reals sobre mobilitat segura i alhora fent-los conèixer els serveis dels quals poden gaudir com a ciutadans i usuaris de la via pública.
L’objectiu és potenciar la conscienciació del respecte a les normes de seguretat viària i fomentar els valors i actituds que han de regir la conducta dels usuaris a la via, ja siguin vianants, conductors o passatgers per a reduir el nombre d’accidents de trànsit i propiciar la seguretat.
Paral·lelament, la Policia Local de Palamós ha realitzat sessions informatives sobre els Vehicles de Mobilitat Personal (patinets elèctrics), adreçades als alumnes de 2n d’ESO de les escoles de secundària del municipi.

Festa Major de Palamós 2024

Tags: escoles, formació, infants, mobilitat, palamós, policia local, seguretat, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El pla de xoc de neteja i manteniment continua avançant pels carrers de la Bisbal d’Empordà
Notícia següent
Palafrugell inicia el procés de redacció de l’Agenda Estratègica

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes