Palafrugell inicia el procés de redacció de l’Agenda Estratègica

Palafrugell

Amb aquesta presentació s’inicia el procés de redacció de l’Agenda Estratègica de Palafrugell 2040. L’objectiu és consensuar i redactar una agenda estratègica, en base a un acord de ciutat, que estableixi els pilars de transformació urbana de Palafrugell en l’horitzó 2040.

Amb aquesta proposta es pretén aconseguir un document amb caràcter estratègic que ajudi en la consecució d’una agenda transformadora per Palafrugell. Aquest document ha d’incorporar els principis clau per un nou model de desenvolupament sostenible des del punt de vista social, econòmic i ambiental pel municipi, fruit del consens, la participació ciutadana i l’anàlisi tècnic.
La proposta és que aquest document es redacti al llarg del 2024, per ser presentant durant el primer trimestre del 2025. Durant els propers mesos es realitzarà, per fases, els diferents treballs que han de donar lloc a l’Agenda.
La primera part serà interna, d’anàlisi  recollida de dades tècniques, amb els plans i instruments vigents de les diferents àrees de l’Ajuntament, que ajudin a emmarcar la realitat actual del municipi des de múltiples punts de vista. Passat l’estiu, s’obriran diferents canals de participació ciutadana perquè tothom pugui, per un costat contribuir a la diagnosi inicial, i per l’altre, explicar la seva visió sobre com s’imagina el Palafrugell de 2040. Aquest procés participatiu vol arribar al màxim de persones, entitats i representants de la realitat del municipi, així com de tots els nuclis. Un cop recollides totes les aportacions, es procedirà, al darrer trimestre de l’any, a determinar l’objectiu, línies i projectes estratègics que dibuixin l’horitzó de futur.
La voluntat és sumar el màxim de consens possible en l’establiment de l’estratègia, per tal de poder treballar durant els propers anys de manera conjunta en l’establiment dels objectius dibuixats. Aquest horitzó, a part de afrontar els reptes particulars de Palafrugell, també ajudarà a reflexionar sobre la contribució local als grans desafiaments globals, com el canvi climàtic, al transformació del model econòmic o la lluita contra les desigualtats, entre d’altres.

Tags: agenda, Ajuntament de Palafrugell, estratègia, Palafrugell, serveis, societat, transformació, urbanisme

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La Policia Local de Palamós imparteix formacions a les escoles per a una mobilitat segura
Notícia següent
Desmantellen un cultiu de marihuana amb 7.600 plantes en uns terrenys ocupats d’una masia a Cistella

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes