La policia local enceta dilluns una campanya de control de vehicles de mobilitat personal a la Bisbal d’Empordà

La Bisbal d’Empordà

La Policia Local de la Bisbal d’Empordà enceta dilluns una campanya de control de vehicles de mobilitat personal (VMP), que es preveu que romangui activa fins el 2 de juny. L’objectiu de l’actuació –que serà especialment incisiva al centre de la ciutat, així com a d’altres punts conflictius– és garantir el bon ús i el compliment de les condicions de circulació d’aquest tipus de vehicles i dels cicles de més de dues rodes.

Així, el cos policial municipal farà èmfasi en els estacionaments inadequats i les distraccions durant la conducció (semàfors, passos de vianants, girs indeguts o sense precaució, etc.), i sobretot en la cura i la denúncia de les infraccions que posin en perill la integritat dels vianants. En aquest sentit, es vetllarà pel dret dels vianants de transitar segurs per les voreres, les vies de plataforma única o les àrees que tenen reservades.
Els agents mobilitzats per dur a terme la campanya s’encarregaran d’aturar els possibles vehicles infractors, identificar les persones conductores i denunciar, si procedeix, les infraccions comeses. Entre altres obligacions, les persones usuàries d’aquest tipus de vehicles han de tenir present que els VMP són catalogats com a vehicles i, per tant, no poden circular per les voreres o les zones de vianants. L’edat mínima per conduir un VMP o un cicle de més de dues rodes és de 16 anys (en cas de transportar persones amb un dispositiu homologat, cal tenir la majoria d’edat). A més, la contractació d’una assegurança de responsabilitat civil enfront de tercers és obligatòria en cas que es desenvolupi una activitat comercial, alhora que per a ús personal, es recomana l’assegurança.
El regidor de Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Xavier Dilmé, explica que “és una campanya que té com a primer objectiu la seguretat dels vianants. Aquesta és la prioritat. Hi ha conductes que es van reproduint a diferents punts de la ciutat i a espais exclusius per a vianants que són intolerables. Per tant, és una campanya de control, no d’avisar, d’aquestes se n’han fet diverses, però constatem que una part dels usuaris d’aquests vehicles no escolten i, per tant, passarem al següent nivell que és control i, si hi ha infracció, sanció directa”. Dilmé afegeix que aquesta campanya tindrà una durada llarga, dues setmanes, i explica que “es faran controls a diferents moments de les diferents franges horàries de dia i nit: és una campanya de 24 hores, no hi haurà espais per a la impunitat”.
La Policia Local de la Bisbal d’Empordà recorda que els conductors que els VMP poden ser sotmesos a denúncies per:
Condicions de circulació: Circular per voreres i zones de vianants, amb l’excepció dels monopatins, patinets o aparells similars que ho facin a pas de persones (art 121 RGC).
Circular amb VPM amb un número de persones transportades superior al de les places del vehicle (art 9.1 RGC).
Circular amb auriculars connectats a receptors o reproductors de so mentre es circula amb un VMP (art 18.2 RGC).
Utilitzar dispositius de telefonia mòbil durant la conducció d’un VMP ( art 18.2 RGC).
Circular amb un VMP de nit o en situacions amb poca visibilitat, sense que el vehicle disposi de llum ni l’usuari porti roba o elements reflectants ( art 3.1 RGC).
Alcohol i drogues: Els conductors dels VMP estan obligats a sotmetre’s a les proves de detecció d’alcohol i drogues. Si donen un resultat positiu es trametrà la corresponent denúncia. En el cas d’alcohol, no podran sobrepassar la taxa de 0,25 mil·ligrams d’alcohol per litre d’aire expirat i es podrà procedir a la immobilització i dipòsit del vehicle.
Casc i altres elements de protecció: Atès que en l’actualitat no hi ha una regulació d’aquest punt per als VMP en el RGC, de cara al control d’aquests elements de protecció, s’haurà de tenir en compte el que s’estableix a les corresponents Ordenances municipals.
Parades i estacionament: Als VMP els serà d’aplicació el règim d’infraccions sobre parades i estacionaments de l’article 90 i següents del RGC.
Menors d’edat: A les infraccions fetes per menors d’edats conduint un VMP es aplicable el que estableix l’article 82.b) de la LTSV referent a què quan l’autoria dels fets comesos correspongui a un menor de divuit anys, han de respondre solidàriament amb ell de la multa imposada els pares, tutors, acollidors i guardadors legals o de fet, per aquest ordre, per motiu de l’incompliment de l’obligació imposada a aquests.

Tags: campanya, control policial, La Bisbal d'Empordà, mobilitat, patinets, seguretat, serveis, societat, VPM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
SSIBE inicia una campanya per a la desprescripció de benzodiazepines al Baix Empordà
Notícia següent
La falta de pressupost ajorna la signatura dels contractes pels prototips de la plataforma d’eòlica al golf de Roses

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes