La prova pilot dels consells de districte de Figueres finalitza amb una alta participació

Figueres.- El passat 20 de setembre es va dur a terme la sessió de retorn del consell de districte 2 a l’Escola Parc de les Aigües.

La trobada va comptar amb la participació d’una cinquantena de persones, entre veïns i veïnes, regidors i personal tècnic. Acabava així la prova pilot iniciada el mes de maig amb una sessió al consell de districte 5 a l’Escola Maria Àngels Anglada.
Al llarg del procés participatiu dels consells de districte s’han dut a terme totes les activitats previstes. Aquests dies, el Grup Promotor d’aquest procés s’ha reunit per efectuar-ne l’avaluació i planificar-ne la continuïtat. Pel que fa a la participació a les sessions, la valoració és molt positiva, tant pel nombre de persones assistents (valoració quantitativa) com per la qualitat de les propostes i aportacions rebudes (valoració qualitativa). En aquest punt cal destacar també la participació d’un gran nombre de regidors en les diferents sessions dutes a terme. La ciutadania ha detectat un total de 130 necessitats (amb les seves corresponents propostes de millora), que han estat avaluades tècnica i políticament i se n’ha fet el seu retorn. Algunes d’aquestes propostes rebudes, a més, ja s’han resolt favorablement i d’altres s’executaran properament.
En relació amb els espais físics utilitzats durant el procés, hi ha unanimitat en la consideració que aquests han estat adequats per a les accions que s’hi han dut a terme. A més, la col·laboració amb el personal dels centres educatius ha estat excel·lent.
La valoració que es fa del suport extern rebut per part del tècnic de l’empresa Neòpolis també és molt positiva perquè aquesta figura experta de fora de l’organització ha dotat de qualitat i credibilitat tot el procés.
Tot i que les sessions s’han dut a terme en dates que es podrien considerar “complicades” ja que pel mig hi havia les vacances d’estiu, la resposta de la ciutadania ha estat bona i la participació alta, com ja s’ha destacat.
Com a aspecte a millorar, es treballarà per aconseguir que el funcionament de la Comissió Tècnica, formada per personal tècnic de totes les àrees del consistori, sigui més fluid i eficient.
Els indicadors d’avaluació que s’han tingut en compte han estat, entre d’altres el nombre de sessions de treball del Grup Promotor, de la Comissió Tècnica i dels consells de districte; les àrees de l’Ajuntament representades en la Comissió Tècnica; el nombre d’assistents a les diverses trobades organitzades; els documents elaborats (la proposta de reglament, el plànol dels districtes, la memòria de resultats del procés, etc.); el nombre de necessitats i propostes ciutadanes rebudes i analitzades; el material gràfic elaborat i difós (cartells, vídeos, etc.); i les accions de comunicació efectuades (notes de premsa, publicacions a les xarxes socials municipals, correus electrònics enviats, etc.).

Propers passos
Els consells de districte es constituiran formalment una vegada s’hagi aprovat definitivament el reglament, el procés d’aprovació del qual ja ha començat i es preveu que finalitzi abans de finals de 2021. Així, a partir de 2022 està previst poder constituir oficialment els vuit consells de districte de forma progressiva, començant aquest desplegament als dos districtes on s’ha fet la prova pilot.
Mentrestant, però, amb l’objectiu d’involucrar la ciutadania, l’Ajuntament es planteja l’organització d’algunes sessions divulgatives en l’àmbit de la participació ciutadana abans d’acabar l’any.
Els reculls de les sessions de la prova pilot dels consells de districte 2 i 5 i el vídeo-resum del procés participatiu, així com la proposta de reglament i la resta d’informació i documents relacionats amb aquest procés, estan disponibles a l’espai de Participació Ciutadana dins de la pàgina web municipal www.figueres.cat.
A més a més, s’ha habilitat la bústia de contacte participa@figueres.org per a consultes referents a aquest procés participatiu en concret i a l’àmbit de la participació ciutadana al municipi.
El procés deliberatiu per a la definició exhaustiva i implementació inicial d’una estructura de consells de districte a Figueres ha estat subvencionat per la Diputació de Girona en el marc de les subvencions per a polítiques de foment de la participació ciutadana (convocatòria 2020).

Tags: Ajuntament de Figueres, Alt Empordà, balanç, districtes, Figueres, participacio ciutadana, projectes, propostes, reunions, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Desactivada l’alerta del pla per ventades, amb ratxes de fins a 140 km/h a Portbou
Notícia següent
Només 1 de cada 4 llars catalanes compra habitualment als mercats municipals

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes